Сергій Жадан повідомив про горе в сім’ї і приймає співчуття від усіх, крім Христини Соловій: “Померла вночі”

Відомий український поет і музикант Сергій Жадан повідомив про непросту для себе подію. Не стало його близької родички, яка була йому другою матір'ю.

Сергій Жадан, відомий український письменник і музикант, на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про те, що не стало його рідної людини. Мова йде про Олександру Ковальову – українську поетесу, перекладачку та громадську діячку. За своє життя вона встигла навчити не одного Жадана, адже була педагогом і небайдужою до майбутнього покоління людиною.

У Сергія Жадана не стало тітки

У новому дописі Сергій Жадан поділився, що саме тітка сформувала його, як читача та письменника. Знаменитість пригадав, що саме вона прищепила йому літературний смак, стала автором його особистих уподобань у письменстві та подала йому стільки ідей, які ж твори додати до своєї бібліотеки.

Поет Сергій Жадан повідомив про те, що в нього не стало рідної тітки – подробиці та причина
Поет Сергій Жадан повідомив про те, що в нього не стало рідної тітки – подробиці та причина

За спогадами Сергія Жадана, саме з легкої подачі своєї тітки він навчився перекладу та почав виконувати перші роботи у цій сфері. Письменник пригадав, що Олександра Ковальова мала на нього неоціненний вплив, який пройшов крізь роки та залишився з ним у далеко дорослому та усвідомленому віці.

Познайомила тітка свого племінника і з харківським колом молодих митців. Сергій Жадан поділився, що Ковальова сприяла його зустрічі з Мироненко, Перервою, Бойком та багатьма іншими представниками сучасних поетів.

Поет Сергій Жадан повідомив про те, що в нього не стало рідної тітки – подробиці та причина
Поет Сергій Жадан повідомив про те, що в нього не стало рідної тітки – подробиці та причина

У коментарях до публікації Сергія Жадана, присвяченій померлій тітці, його підписники висловились і про повагу та прихильність до Олександри Ковальової. Користувачі мережі пригадали, що мали нагоду слухати мудрість української діячки. Коментатори висловили співчуття Жадану та зазначили, що про таку людину, як його тітка, ніколи не потрібно забувати.

Популярне

Схожі статті

“З малюком все добре”: Ектор Хіменес-Браво доповів, як проходить його батьківство та показав “синочка”

Відомий український кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів про поповнення у своїй родині. Знаменитість поділився, як здоров'я в його малюка Бубіка.

Не змогла стати як матір: як склалося життя доньки Ольги Сумської, яка не виправдала очікувань українців

Старша донька Ольги Сумської Антоніна має татуся-росіянина Євгена Паперного. За іронією долі чоловік мешкає у Києві, тоді як його кровиночка неначе відчула поклик предків і подалася на Північ.

67-річна Світлана Білоножко розкрила правду про зради свого чоловіка Віталія: “Це ж буває і випадково”

Відома українська співачка Світлана Білоножко вперше заговорила про подружню невірність свого чоловіка Віталія. Зірка розповіла, чому ніколи від нього не йшла.