2 в одному: простота та елегантність. Так смачно курячу грудку не приготують і в ресторані. А ви зможете!

Іноді здається, що смачну страву можна скуштувати лише в ресторані, але цей рецепт курячої грудки доведе вам зворотне. Простота й елегантність, робить страву справжньою знахідкою для домашньої кухні.

Завдяки вишуканому соусу та правильній техніці приготування ви отримаєте ніжне та соковите м’ясо. Тож, вперед — до кулінарних звершень, які перевершать ресторанні!

Інгредієнти

  • 3 штуки курячої грудки (філе)
  • 150 мл вершків 15%
  • 150 мл води або бульйону
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибулина
  • Половина лимона
  • 10 г вершкового масла
  • Сіль, перець (до свого смаку)
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування

Куряча грудка у вершковому соусі

Спочатку добре вимийте курячі грудки та обсушіть їх паперовим рушником. Гострим ножем зробіть неглибокі надрізи на їхній поверхні у вигляді ромбів. Це дозволить м’ясу краще вбирати аромати спецій і соусу, а також забезпечить рівномірне обсмажування та надасть оригінального вигляду.

Далі розігрійте на сковороді трохи соняшникової олії. Часник злегка розчавіть плоскою стороною ножа і покладіть у розігріту олію. Обсмажуйте кілька хвилин, поки часник не віддасть свій аромат, але не дозволяйте йому підгоріти. Після цього видаліть часник зі сковороди, щоб він не пересмажився, і викладіть курячі грудки. Обсмажуйте з обох боків до рум’яної скоринки. Завдяки надрізам, м’ясо рівномірно підрум’яниться і збереже свою соковитість.

Поки куряча грудка смажиться, дрібно наріжте цибулю. В іншій сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Влийте туди вершки, воду або бульйон і доведіть до кипіння. Вичавите сік з половини лимона, додайте до соусу та приправте сіллю і перцем до свого смаку. Спробуйте соус — він повинен бути збалансованим, із приємною кислинкою та кремовою текстурою. Коли грудки будуть готові, перекладіть їх у вершковий соус. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 10-15 хвилин, щоб м’ясо повністю просякло соусом. Це додасть курячій грудці особливу м’якість і неймовірний смак.

Популярне

Схожі статті

Олена Мозгова, Вікторія Мартинюк, Марія Яремчук: всі жінки Пономарьова, з якими він має спільну історію

Олександр Пономарьов має цікаву творчу діяльність і ще цікавіше особисте життя. Що відомо про кожну з жінок, яка вплинула на нього, як на особистість?

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.