Без борошна та цукру: найніжніший яблучний сирник до чаю та кави готую швидко, а “улітає” за одну мить

Ви шукаєте оригінальний  десерт без борошна та зайвого цукру? А ми вже вам його знайшли. Це яблучний сирник. Він настільки ніжний і соковитий, що ідеально поєднується з чашкою чаю чи кави. 

Завдяки яблучному пюре десерт набуває легкої солодкості й неповторного аромату, а сама випічка просто тане в роті. І найголовніше – готується вона дуже просто і швидко!

Інгредієнти

  • Яблука очищені 650 г
  • Лимонний сік 20 мл

Для тіста:

  • Яблучне пюре 550 г
  • Яйця 3 штуки
  • Грецький йогурт 300 г
  • Сир кисломолочний (жирністю 9%)  450 г
  • Крохмаль 100 г
  • Екстракт ванілі 1 чайна ложка
  • Яблука 2 штуки

Приготування

Яблучний сирник без борошна та цукру

 

Для початку приготуйте яблучне пюре. Очищені від шкірки та серцевини яблука наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх у каструлю та додайте лимонний сік. Поставте на середній вогонь і тушкуйте до м’якості яблук (близько 10-15 хвилин). Потім перетріть їх через сито. А ще краще — подрібніть за допомогою блендера до однорідної маси.

Підготуйте зручну за розміром та формою посудину й змішайте 550 г яблучного пюре з трьома яйцями. Додайте грецький йогурт і сир, ретельно перемішуючи масу до однорідної консистенції. Потім всипте крохмаль та влийте екстракт ванілі. Все добре перебийте блендером, щоб не було грудочок, а тоді покладіть відчищені від шкірки та порізані дрібними кубиками яблука, змішані з цукром та лимонним соком. Знову перемішайте, але вже обережно ложкою.

Тепер вилийте всю масу у форму діаметром 20 см, застелену пергаментом, та поставте у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Час випікання може трохи варіюватися залежно від вашої техніки, тому через 50 хвилин перевіряйте готовність сирника, проколовши його шпажкою або зубочисткою – вона має вийти сухою.

Після випікання сирник повинен повністю охолонути. Дайте йому постояти при кімнатній температурі хоча б годину, щоб структура стабілізувалася і він став ще ніжнішим. Після цього можна подавати, присипавши цукровою пудрою, до столу з чашкою гарячого чаю або кави.

Популярне

Схожі статті

“Підбивають клинці”: 34-річна Надя Дорофєєва на всю Україну розповіла, що ділить чоловіка Кацуріна з іншою

Відома українська співачка Надя Дорофєєва ошелешила зізнанням на всю країну. Як виявилось, вона – далеко не єдина у свого чоловіка Михайла Кацуріна.

Найпростіший рецепт меренгового рулету: знаменитий швейцарський десерт ви можете приготувати на своїй кухні!

Меренговий рулет останнім часом стає настільки популярним, що його на власній кухні мріє повторити кожна господиня. Ділимось секретним рецептом десерту!

Про них мріють сотні красунь, а вони здувають порошинки з дружин: як виглядають жінки Ями, Притули, Кошового

За кожним успішним чоловіком стоїть жінка, і ці троє — найкращий тому приклад. Ліліана, Катерина та Ксенія — ті невидимі героїні, без яких їхні зіркові чоловіки не досягли б своїх висот.