Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Зокрема, щодо відбору наложниць.

Етапи відбору

Вибір дівчат для гарему був складним і ретельно організованим процесом. Критерії відбору майбутніх наложниць базувалися на фізичній красі, здоров’ї та розумі. Найчастіше наложниць обирали серед полонянок або ж дівчат, які продавалися на ринках рабів. Важливою вимогою була юність, цнота, певні анатомічні розміри та форми, покірливість, а також бажання навчатися і слідувати суворим правилам.

Особлива увага приділялася зовнішності: претендентки мали бути без жодних фізичних вад, з прекрасною шкірою, гарними зубами та здоровим волоссям. Не менш важливим було їхнє ментальне та емоційне здоров’я — дівчат перевіряли на наявність гнучкості та готовності пристосовуватися до вимогливого життя в гаремі.

Навчання і підготовка

Потрапивши в гарем, дівчат готували близько двох років перед тим, як вони могли з’явитися перед султаном. Їх навчали різних видів мистецтва, таких як музика, танці, поезія та спів, які мали сподобатися правителю. Навчали й тому, як догоджати султану в різних аспектах життя — від розмови до інтимних стосунків.

Не менш важливою частиною навчання було мистецтво зваблення, що включало не лише фізичну привабливість, але й психологічні тонкощі впливу на правителя.

Догляд за тілом і прикраси

Гігієна наложниць була на найвищому рівні. Дівчат регулярно купали у спеціальних ваннах, використовували ароматні олії та креми для збереження молодості та свіжості шкіри. Важливими були й зачіски — волосся мало бути доглянутим і густим, а аромати, якими його насичували, мали спокушати правителя. Прикраси та спокусливий одяг відігравали особливу роль.

Як готували наложниць турецьких султанів. Скриншот фото з Мережі

Хоча кожна дівчина мріяла потрапити до покоїв султана, лише небагатьом щастило привернути його увагу. А ще менше мали шанс народити спадкоємця, що гарантувало їм особливе становище в гаремі та навіть політичний вплив.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.