Любов із першого укусу: гарбузові пиріжки у духовці – всі думають, що начинка з мармеладом. Рецепт дня

Восени гріх не скористатися урожаєм гарбуза. З цього помаранчевого овочу можна приготувати дуже смачні пиріжки у духовці. Начинку зробимо таку, що всі подумають, буцімто це мармелад.

Вам знадобиться:

  • 70 мл води;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 0,75 ч.лож. солі;
  • 50 г цукру;
  • 300 г борошна;
  • 30 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 600 г гарбуза;
  • 20 г вершкового масла;
  • 5 ст.лож. цукру;
  • 1 апельсин (цедра).

Для змащування:

  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ст.лож. молока.
Дріжджові пиріжки з гарбузом у духовці

Щоб зробити смачні пиріжки з гарбузом, починайте роботу з тіста. Всипте сухі дріжджі у теплу воду. Перемішайте та залиште на 5 хвилин, щоб повністю розчинилися. Тим часом вбийте в миску яйця. Додайте сіль та цукор. Легенько збийте вінчиком до однорідності.

Розмішайте дріжджі та перелийте в яєчну масу. Борошно просійте й частинами вводьте туди ж, щоразу перемішуючи. Все відразу не всипайте. Можливо, вам знадобиться трішки менше борошна.

Дріжджові пиріжки з гарбузом у духовці

Замісіть тісто. Коли воно складатиметься у грудочку, вмішайте вершкове масло. Дістаньте його з холодильника завчасно, щоб стало м’яким. Весь цей процес у вас має зайняти близько 10 хвилин. Тісто не повинно липнути до рук.

Скачайте з тіста кулю. Змастіть її олією. Перекладіть у миску, яку теж змастіть олією. Накрийте кришкою та залиште на годину, щоб воно піднялося. Тим часом приготуйте гарбузову начинку.

Дріжджові пиріжки з гарбузом у духовці

Гарбуз обчистьте від шкуринки, видаліть насіння. Наріжте невеличкими кубиками. Поставте пательню на плиту. Розтопіть шматочок вершкового масла. Додайте гарбуз, всипте цукор та цедру апельсина.

Перемішайте інгредієнти. Тушіть на повільному вогні, час від часу перемішуючи. Рідина має випаруватися, а гарбузяні шматочки стати м’якими. Перекладіть начинку на тарілку, щоб швидше прохолонула.

Дріжджові пиріжки з гарбузом у духовці

Тісто обімніть. Розділіть на 10 однакових шматочків. Кожен із них розпластайте, щоб вийшов круглий. Накрийте заготовки з тіста целофаном. Нехай постоять 15 хвилин. Викладайте по одному на стіл, присипаний борошном.

Розтягніть руками врізнобіч. По центру викладіть 1 ст.лож. гарбузової начинки. Защипніть шви й пригладьте їх. Викладайте підготовлені пиріжки на деко, вистелене пергаментом. Робіть відстань між виробами.

Знову накрийте поліетиленом, а зверху – рушником. Нехай постоять 15 хвилин. Жовток розколотіть з молоком і змастіть пиріжечки. Духовка має бути розігрітою до 190 градусів. Випікайте гарбузові пиріжки близько 15 хвилин.

Популярне

Схожі статті

46-річна Ані Лорак вдруге виходить заміж за красеня-іспанця: втерла носа Мурату Налчаджиоглу (Відео)

Ані Лорак у день свого 46-річчя отримала пропозицію руки і серця від свого коханого Ісаака Віджраку. Співачка погодилася стати дружиною іспанця.

“Я розбила серце”: Настя Каменських
 спантеличила зізнанням про особисте життя і повернення до колишнього

Українська виконавиця Настя Каменських заінтригувала шанувальників зізнанням про особисте життя. Артистка натякає, що розбила комусь серце. Але хто ще присутній в цій любовній драмі?

Додайте цей інгредієнт у тісто, коли смажите пиріжки: вийде хрустка скоринка ззовні, а всередині – як пух

Смажені пиріжки — це класика української кухні, яка асоціюється з домашнім затишком та незабутнім ароматом. Але існує один секрет, який робить ці пиріжки по-справжньому особливими.