Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Особливо з тією, яку ви тільки дістали з духовки і вона пахне на весь дім.

Випічка – це не завжди щось складне і те, що потребує багато часу. Деякі смаколики готують напрочуд швидко і просто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного і простого пирога, який вийде у кожної господині. Пиріг виходить м’яким, соковитим і має хрумку скоринку.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 230 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 100 мл;
  • олія рослинна – 100 мл;
  • розпушувач тіста –1,5 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • джем (густе варення) – 150 г.

Для крихти:

  • масло вершкове – 50 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • борошно – 4 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, рослинну олію без запаху і молоко кімнатної температури. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру.

Далі до рідких інгредієнтів просіюємо борошно з розпушувачем тіста і все ретельно перемішуємо до утворення однорідного тіста. Воно виходить трішки густішим за сметану.

Рецепт смачного і соковитого пирога з варенням до чаю
Рецепт смачного і соковитого пирога з варенням до чаю

В окремій мисці готуємо крихту, яка надасть родзинку цьому пирогу. Для цього м’яке вершкове масло кімнатної температури змішуємо з цукром. Ложкою перетираємо все до стану крихти.

Форму для випікання змащуємо рослинною олією і виливаємо туди тісто. Наверх тіста викладаємо джем рівномірно. Поверх джему – розподіляємо крихту.

Рецепт смачного і соковитого пирога з варенням до чаю
Рецепт смачного і соковитого пирога з варенням до чаю

Випікаємо пиріг 25-30 хвилин у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готовий пиріг ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу разом з улюбленим чаєм.

Пиріг виходить дуже пухким і ніжним. Джем надає соковитості, а крихта – хрумкості.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Боб-каре, піксі чи довжина: Олена Кравець з “Кварталу 95” відростила волосся після трендових стрижок (ФОТО)

З чого все починалося, туди й повернулося. Олена Кравець після 3-річної носіння короткої стрижки, повернула собі довге волосся. Невже знову мріє повернутися у "Квартал 95"?