Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.

Ті, хто обожнює бочкові помідори, точно оцінять такий рецепт – їм він припаде до смаку. Річ у тім, що томати, приготовані таким способом, виходять ніжними, але водночас пружними та ароматними. Процес приготування простий, а тому возитись із закускою довго не доведеться. Цей рецепт дуже простий, а головне – смачний!

Квашені помідори – рецепт на зиму

Для приготування квашених рецептів вам знадобиться 2,5 кілограми помідорів, 1 цибуля, 3 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 2 листки винограду, половина яблука, 2 столові ложки солі та півтори столові ложки цукру. Такої кількості продуктів вистачить на одну трилітрову банку.

Як приготувати соковиті квашені помідори – простий рецепт на зиму для зберігання у квартирі
Як приготувати соковиті квашені помідори – простий рецепт на зиму для зберігання у квартирі

Спершу потрібно вимити банки та кришки із содою та висушити їх. Після цього простерилізуйте їх у духовці. Томати добре вимийте, а цибулю очистьте від шкірки та розріжте на дві частини. Часник потрібно очистити та поділити на половинки кожен зубчик. Половинку яблука промийте та видаліть серцевину.

Обирайте кислий сорт, аби в томатів був особливий смак. На дно вже чистої та стерилізованої банки потрібно викласти парасольки кропу, листя винограду, часник та половинки цибулин. Після цього заповніть банку помідорами та залийте овочі окропом. Залиште їх так на 10 хвилин.

Як приготувати соковиті квашені помідори – простий рецепт на зиму для зберігання у квартирі
Як приготувати соковиті квашені помідори – простий рецепт на зиму для зберігання у квартирі

Наступним кроком потрібно перелити ту саму воду в каструлю та поставити варитись на середній вогонь. Додайте туди сіль і цукор, доведіть до кипіння та залийте отриманою рідиною помідори. Почекайте ще 10 хвилин, а потім злийте воду та знову доведіть її до кипіння. Втретє залийте воду в помідори, насипте зверху чайну ложку сухої гірчиці та закрутіть банки.

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.