Навіть духовку не вмикаю: готую булочки з яблучною начинкою на сковорідці – м’якенькі та пухкенькі

Щоб приготувати дріжджові булочки, зовсім не обов'язково вмикати духовку. Все чудово пропечеться навіть на сковорідці. Додавання яблучної начинки зробить випічку особливо ароматною.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 11 ч.лож. яблучного повидла;
  • 20 г дріжджів;
  • 1 яєчний жовток;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 20 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 200 мл теплого молока;
  • 0,5 ч.лож. куркуми.
Булочки з яблучною начинкою на сковорідці

Щоб приготувати пухкі дріжджові булочки з яблучною начинкою, візьміть пательню 26 см у діаметрі. Починайте з тіста. Свіжі дріжджі розведіть у склянці теплого молока. Вони мають розчинитися.

Додайте цукор, влийте олію. Перемішайте, щоб кристали повністю розчинилися. Тепер додавайте просіяне борошно й замішуйте тісто. Воно має вийти м’яким. Можливо, борошна ввійде трішки менше. Дивіться по ситуації.

Булочки з яблучною начинкою на сковорідці

Змастіть олією ковбик і залиште відпочивати десь на 40 хвилин, накривши рушником. Коли тісто підійде, обімніть його, притрусіть борошном і розділіть на 11 однакових шматочків.

Скачайте з них кульки. Розпластайте в корж руками. Викладіть по центру 1 ложку яблучного чи будь-якого іншого повидла. Ретельно защипніть краї, підбираючи догори, щоб знову вийшла кулька. Переверніть, щоб шов залишився під низом.

Булочки з яблучною начинкою на сковорідці

На дно сковорідки викладіть пергаментний аркуш. Розкладіть булочки, щоб не торкалися одна до одної. Вони все одно підіймуться. Три останні поставте по центру. Поставте на плиту, накривши кришкою, на найменший вогонь.

Булочки з яблучною начинкою на сковорідці

За 20 хвилин змастіть розтопленим вершковим маслом. Знову накрийте кришкою й витримайте ще 15 хвилин. Коли краї підрум’яняться, переверніть на інший бік. Прикладіть круглий аркуш пергаменту до випічки, притисніть.

Прикрийте дощечкою і переверніть сковорідку, щоб підсмажений бік булочок вийшов зверху. Поверніть на пательню. Знову накрийте кришкою. Буквально за 5-10 хвилин булочки мають стати готовими.

Популярне

Схожі статті

Сезонна смакота і моя коронна страва: пухкі та ніжні сирники з гарбузом. Справжній присмак осені

Коли сезон гарбузів у самому розпалі, можна приготувати смачну страву – сирники з гарбузом. Прості у приготуванні, але з таким незрівнянним смаком, сподобаються вам та родині.

“Хоч і невеликий, але дуже ситний”: роблю тортик без борошна, цукру та духовки – за талію не переживаю

Тим, хто стежить за фігурою, необов'язково відмовлятися від тортиків. Можна приготувати смаколик дієтичний – без борошна й цукру. Духовка вам теж не потрібна цього разу.

“Устиг і повикладати, й позахищати”: 45-річний Віктор Бронюк отримав чиновницьку посаду, але не в Києві

На деякий час Віктор Бронюк зник з шоубізу, перебуваючи в лавах ЗСУ. Та тепер знову з'явився. З новими силами взявся за діло. Отримав керівну посаду й дає концерти зі своїм гуртом "ТіК".