“Хоч і невеликий, але дуже ситний”: роблю тортик без борошна, цукру та духовки – за талію не переживаю

Тим, хто стежить за фігурою, необов'язково відмовлятися від тортиків. Можна приготувати смаколик дієтичний – без борошна й цукру. Духовка вам теж не потрібна цього разу.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 г яблук;
  • 30 мл молока;
  • 40 г вівсяних пластівців;
  • 0,3 ч.лож. кориці;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 1 г підсолоджувача.

Для крему:

  • 170 г знежиреного кисломолочного сиру;
  • 2 г підсолоджувача;
  • 20 г чорносливу;
  • 10 г волоських горіхів.
Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Оскільки тортик у нас дієтичний, то й розміри будуть невеликими. Натомість насолоду отримаєте як естетичну, так і смакову. Для початку залийте чорнослив окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього дістаньте з води й дайте обсохнути.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Яблука позбавте від шкуринки, виріжте серцевину й наріжте на середні шматочки. Перекладіть їх до чаші блендера. Туди ж додайте вівсяні пластівці, корицю, влийте молоко та вбийте яйце. Перемеліть до однорідної консистенції. Вмішайте у тісто розпушувач.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Пательню діаметром 24 см змастіть олією та гарненько розігрійте на плиті. Викладіть тісто й розрівняйте по всій поверхні. Накрийте кришкою й смажте на мінімальному вогні близько 8 хвилин. Коли колір коржа стане матовим, переверніть на інший бік і підсмажуйте ще 4 хвилини.

Низькокалорійний тортик з сиром та чорносливом

Акуратно перекладіть готовий корж на дощечку. Допоки він холоне, приготуйте крем. Задля цього змішайте кисломолочний сир із підсолоджувачем. Розмішайте. Тепер розріжте корж на 4 сегменти.

Кожен промастіть кремом і викладіть зверху чорнослив. Складіть один на один. Верх притрусіть подрібненими волоськими горіхами. Поставте у холодильник, щоб просотався. Бажано витримати цілу ніч. А на сніданок можна врешті спробувати свій некалорійний кулінарний шедевр.

Популярне

Схожі статті

“Показуйте того парубка”: Леся Нікітюк заінтригувала фанатів появою кавалера. Хто став обранцем ведучої?

Не перестає інтригувати фанатів відома телеведуча України Леся Нікітюк. Схоже, що у знаменитості зʼявився кавалер. Що відомо про загадкового обранця пані Лесі?

“Побут працюючої людини”: Тіна Кароль показала, як зʼїла на обід пів буханки хліба. Звідки осина талія?

Українська співачка Тіна Кароль показала, чим харчується в обідню перерву. І це не морквинка та склянка водички, як можна було подумати, дивлячись на фігуру артистки.

“Колгоспні” котлети без грама мʼяса, які неможливо відрізнити від мʼясних: забутий рецепт, який вартий уваги

Незвичайні котлети без грама м'яса за унікальним рецептом. Так готували ще наші бабусі. Просто, бюджетно, але тим не менш – смачно. Підходять навіть вегетаріанцям.