Сезонна смакота і моя коронна страва: пухкі та ніжні сирники з гарбузом. Справжній присмак осені

Коли сезон гарбузів у самому розпалі, можна приготувати смачну страву – сирники з гарбузом. Прості у приготуванні, але з таким незрівнянним смаком, сподобаються вам та родині.

Осінь — це час яскравих кольорів, затишку та ароматів спецій, які гріють серце. А що може бути кращим для ранкової трапези чи легкого десерту, ніж сирники з гарбузом?

Смачні та пухкі гарбузові сирники
Смачні та пухкі гарбузові сирники

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 200 г запеченого гарбуза;
  • 1 жовток;
  • 40 г борошна;
  • Цукор за смаком;
  • Прянощі за смаком та за бажанням (наприклад, кориця, мускатний горіх, ваніль).

Приготування:

Для початку підготуємо гарбуз. Виберіть стиглий, солодкий гарбуз середнього розміру. Наріжте його на шматки, видаліть насіння та запечіть у духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин, доки він не стане м’яким і трохи карамелізованим. Після того, як гарбуз охолоне, перетріть його у пюре за допомогою виделки або блендера.

Як приготувати смачні сирники з гарбузом
Як приготувати смачні сирники з гарбузом

У посудині змішайте кисломолочний сир і гарбузове пюре. Сир краще використовувати домашній або середньої жирності, щоб сирники були ніжними, але не занадто сухими. Якщо сир має занадто вологу консистенцію, його можна попередньо віджати через марлю.

Додайте до суміші жовток, який додасть сирникам густоту та гарний колір. Потім введіть борошно. Якщо ви хочете, щоб сирники були більш ніжними, можете використовувати половину борошна і половину манної крупи.

Кількість цукру регулюйте на свій смак — якщо любите солодші сирники, додайте більше, але пам’ятайте, що гарбуз вже сам по собі досить солодкий. Для особливого аромату додайте прянощі. Кориця або мускатний горіх ідеально поєднуються з гарбузом.

Коли тісто буде готове, злегка змочіть руки водою і сформуйте невеликі кульки або котлетки. Після цього обваляйте їх у борошні або манці, щоб вони зберегли форму під час смаження.

Рецепт ніжних сирників з сезонним гарбузом
Рецепт ніжних сирників з сезонним гарбузом

Нагрійте сковороду з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладіть сирники на сковороду і обсмажуйте їх з обох боків до золотистого кольору. Важливо не пересмажити, щоб вони залишилися ніжними всередині.

Подавати сирники з гарбузом найкраще теплими, зі сметаною, медом або улюбленим варенням. Додатково можна прикрасити їх свіжими фруктами, горішками або листочками м’яти для свіжого аромату.

Популярне

Схожі статті

Чоловік Наталії Могилевської: як виглядає, чим займається, та чому співачка приховує його від публіки (Фото)

Українська співачка Наталія Могилевська більше двох років будує стосунки з таємничим чоловіком на ім'я Валентин. Що про нього відомо, та як він виглядає – далі у матеріалі.

Скільки чоловіків було у Тіни Кароль до Дана Балана: перший зрадив їй з Лободою, другому розбила серце вона

Особисте життя зірок завжди цікавило публіку. Хто з ким зустрічається, хто з ким спить, плітки, інтриги, розслідування. Не виключенням стала й відома українська співачка Тіна Кароль.

“Показуйте того парубка”: Леся Нікітюк заінтригувала фанатів появою кавалера. Хто став обранцем ведучої?

Не перестає інтригувати фанатів відома телеведуча України Леся Нікітюк. Схоже, що у знаменитості зʼявився кавалер. Що відомо про загадкового обранця пані Лесі?