На кожен день замість “Шуби”. Салат з буряка лише з трьох інгредієнтів: дуже просто і дуже смачно – рецепт

Зі звичайного буряка і ще двох простих інгредієнтів можна приготувати дуже смачний салат, який сподобається кожному. Рецепт швидкий, простий і бюджетний.

Буряк – справжній суперпродукт, який має безліч переваг для здоров’я. Його рекомендують регулярно споживати людям різного віку для підтримання здоров’я і гарного самопочуття.

Так, буряк нормалізує артеріальний тиск, покращує роботу ШКТ, має протизапальні властивості, запобігає анемії та багато чого іншого. Крім того, буряк має низьку калорійність, тому підходить навіть тим, хто худне і слідкує за фігурою.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного салату, після якого ви полюбите буряк, навіть якщо його раніше не дуже любили. Салат досить простий, призначений більше для повсякденного харчування. При цьому він дуже смачний.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • солоний огірок – 2 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • часник – 2 зуб.;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити, або запекти до готовності і охолодити. З запеченим буряком салат вийде ще смачнішим, адже приготовлений в такий спосіб коренеплід має більш яскравий і виразний смак.

Буряк натираємо на крупну тертку і відправляємо в салатник.

Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо до легкої золотистості на рослинній олії. Цибулю охолоджуємо.

Солоні огірки натираємо на крупну тертку, сік відтискаємо. Натерті огірки та обсмажену цибулю відправляємо до буряка в салатник.

Рецепт смачного салату з буряка на кожен день
Рецепт смачного салату з буряка на кожен день

Також до салата вичавлюємо 1-2 зубчика часнику, додаємо сіль, перець, майонез та ретельно перемішуємо.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить дуже цікавим на смак. Солодкуватий буряк у поєднанні зі смаженою цибулькою, солоним огірком та пікантним часником утворює цілу гаму смаку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Гості будуть вмовляти дати рецепт: французькі вʼялені томати Конфі – ідеально для салатів та просто на батон

Якщо ви хочете здивувати гостей цікавою та смачною закускою, радимо приготувати помідори конфі, вʼялені за французьким рецептом. Результат безумовно буде вартий витраченого часу.

“Зверталася до магії, щоб до неї повернувся”: Віталій Козловський вперше прокоментував стосунки з дружиною

Український співак Віталій Козловський вперше прокоментував, як саме розвивалися його стосунки з дружиною. Чи правдиві були чутки, які лунали навколо їхньої пари?

“Бачила його за кермом”: команда Олега Винника прокоментувала повернення головного “вовка” країни в Київ

Мережею ширяться чутки, буцімто відомого співака Олега Винника бачили в Україні. Чи дійсно співак феєрично повернувся до своїх "вовчиць", чи все це просто плітки? Подробиці у статті.