Не оладки і не сирники. Дуже люблю цей рецепт: пухка смакота на сніданок з домашнього сиру і борошна

Пишні, м'які та ніжні – саме такими виходять сирні оладки за цим рецептом. Готуються вони набагато простіше класичних сирників, а смак – врази цікавіший.

Якщо ви любите оладки, млинці, сирники та інші подібні рецепти, вам точно сподобаються ці сирні оладки. Готуються вони на основі кисломолочного сиру, з додаванням кефіру, яєць та борошна. Виходять дуже смачні і пухкі вироби, які за смаком нагадують щось середнє між сирниками та панкейками.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • кефір – 100 мл;
  • сода – 1 ч.л без гірки;
  • кисломолочний сир – 180 г;
  • борошно – 150 г;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ваніль і розмішуємо вінчиком до однорідності. далі до цієї маси вливаємо кефір кімнатної температури та додаємо соду. Знову розмішуємо.

Наступним етапом потрібно додати до яєчно-кефірної суміші кисломолочний сир. Можна взяти сир будь-якої жирності. Вмішуємо сир у рідкі інгредієнти, щоб була однорідна маса. Далі всипаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою. Воно виходить густішим за класичне тісто на оладки і має вязку консистенцію.

Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок
Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок

Для зручності перекладаємо тісто у кулінарний мішок, та викладати оладки на пательню можна і ложкою.

Розігріваємо сковорідку з рослинною олією і викладаємо смажитись невеликі оладки з приготовленого тіста.

Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок
Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок

Смажимо вироби на невеликому вогні, до золотистої скоринки з однієї сторони. Після цього перевертаємо оладки на інший бік і накриваємо сковорідку кришкою.

Готові оладки виходять дуже смачними і мають пухку і пористу структуру. Кисломолочний сир у тісті надає оладкам особливої ніжності і приємної текстури. Такі оладки смачні і в гарячому і в холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Салат “Гурман” з копченою куркою на столі через день, а на свято тим паче: забудьте про застаріле Олівʼє

Класичне Олівʼє набридло та хочеться чогось нового та унікального на святковий стіл? Спробуйте приготувати салат "Гурман", який здивує вас не тільки смаком, а й простотою у приготуванні.

Як виглядають старші доньки “квартальної” пари Олени Кравець і Євгена Кошового: на фото Марія і Варвара

Колись популярні артисти студії "Кварталу 95" Олена Кравець та Євген Кошовий давно стали батьками. Як сьогодні виглядають їхні вже дорослі донька та син?

Камалія розповіла, які пластичні операції зробила і що планує ще в собі змінити: “Компліменти говорять”

Українська співачка Камалія не приховує, що робила пластику. Співачка запевняє, що зараз їй все подобається у власній зовнішності і вона отримує купу компліментів, як від чоловіків, так і від жінок.