Салат “Гурман” з копченою куркою на столі через день, а на свято тим паче: забудьте про застаріле Олівʼє

Класичне Олівʼє набридло та хочеться чогось нового та унікального на святковий стіл? Спробуйте приготувати салат "Гурман", який здивує вас не тільки смаком, а й простотою у приготуванні.

Кожен із нас знає і любить салат Олів’є, який став символом святкового столу та сімейних зустрічей. Проте час йде і в сучасному кулінарному світі існує багато смачних альтернатив, якими можна замінити застарілі рецепти. Наприклад, салат “Гурман” з копченою куркою може позмагатися з класичною стравою за почесне місце на столі.

Рецепт салату, який в рази смачніший за Олівʼє
Рецепт салату, який в рази смачніший за Олівʼє

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 2 половинки
  • Яйця – 4 шт.
  • Огірок – 1 великий (свіжий)
  • Зелена цибуля – невеликий пучок (у мене 3 цибулинки)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г (за смаком, можна брати улюблені види)
  • Майонез – 3-4 столові ложки (можна замінити на сметану)
  • Сіль, перець – на смак

Для маринування цибулі:

  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет – 3-4 столові ложки
  • Вода – 150 мл

Приготування:

Наріжте ріпчасту цибулю тонкими півкільцями або кубиками. У миску налийте 150 мл води, додайте 0,5 чайної ложки солі, 2 столові ложки цукру і 3-4 столові ложки оцту. Перемішайте до розчинення солі та цукру. Занурте нарізану цибулю у маринад і залиште маринуватися на 20-30 хвилин.

Салат Гурман замінить Олівʼє на святковому столі
Салат Гурман замінить Олівʼє на святковому столі

Відваріть яйця, остудіть, очистіть та наріжте кубиками. Огірок наріжте дрібними кубиками або соломкою – на ваш вибір. Твердий сир також наріжте дрібними шматочками або натріть на великій тертці. Копчену курячу грудку наріжте кубиками або тонкими смужками. Подрібніть зелену цибулю.

Як приготувати смачний салат на святковий стіл
Як приготувати смачний салат на святковий стіл

У великій мисці з’єднайте нарізані яйця, огірок, сир, курячу грудку і мариновану цибулю (злийте зайву рідину з маринаду). Додайте нарізану зелену цибулю.

Додайте до салату майонез або сметану та охайно перемішайте. За смаком додайте сіль і чорний перець, хоча майонез та копчена грудка може додати достатньо солоності. Дайте салату трохи настоятися в холодильнику, щоб усі інгредієнти «подружилися» між собою та смаки гармонійно злилися. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Жінка й чоловік, які народили легенду: ви ахнете, побачивши батьків Софії Ротару – звичайні люди (фото)

Про це мало хто знає, але відома співачка Софія Ротару народилася у звичайній сільській родині. Тож змалечку була привчена до важкої праці. Батьки артистки так і залишилися простими мешканцями села.

Анатолій Анатоліч розповів, куди зник колишній чоловік Лободи Андрій Цар: “Його батьки живуть у Львові”

Анатолій Анатоліч нещодавно похрестив доньку Лілії Ребрик. Кумівські стосунки у блогера є й з танцівником Андрієм Царем, який став батьком дитини Світлани Лободи. Тож розповів, де нині кум.

Акторка “Дизель шоу” Вікторія Булітко виходить заміж за співака: він молодший, і не схожий на Сморигіна

Акторка "Дизель шоу" Вікторія Булітко розсекретила, за кого виходить заміж. Попри чутки обранцем виявився не Євген Сморигін. Але ж з ким Вікторія збирається звʼязати життя?