Оксана Єжи-Янівна Пахльовська: що відомо про єдину дочку легенди української поезії Ліни Костенко від поляка

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська – єдина дочка легенди української поезії Ліни Костенко. Чим сьогодні займається та чи вдалося їй зробити карʼєру на тлі відомої мами?

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська — єдина дитина Ліни Костенко, яку поетеса народила у 26 років від польського письменника Єжи-Яна. Її батьки навчалися разом на одному курсі Літературного інституту імені Горького в Москві. Проте через два роки після народження Оксани вони розлучилися, а Єжи Пахльовський вирішив піти працювати рибаком на судна далекого плавання. Ліна Костенко виховувала Оксану самостійно, прищеплюючи їй любов до української мови та культури.

Ліна Костенко з єдиною донькою Оксаною Пахльовською
Ліна Костенко з єдиною донькою Оксаною Пахльовською

Оксана Пахльовська виросла в Україні, але здобула блискучу освіту як в рідній країні, так і за кордоном. Вона навчалася в Київському університеті імені Тараса Шевченка, де отримала ступінь з філології, але подальші наукові дослідження привели її до Італії. Сьогодні Оксана Пахльовська є професором Римського університету “Ла Сап’єнца”, де викладає історію й культуру України, а також історію Центральної та Східної Європи. Її роботи стали важливим містком між українською та європейською інтелектуальною думкою.

Донька Ліни Костенко відомий історик та літературознавець
Донька Ліни Костенко відомий історик та літературознавець

Оксана Пахльовська є автором численних книг, есеїв та наукових праць, у яких вона досліджує різноманітні аспекти української та європейської культури. Її головна праця – це “Ave, Europa”, у якій авторка намагається переосмислити роль України в Європі через історію, культуру та політику. Ця книга стала важливим інтелектуальним внеском у дискусію про місце України в сучасному світі. Також Оксана пише художні твори, продовжуючи традицію своєї матері.

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська викладає та завідує кафедрою у італійському університеті
Оксана Єжи-Янівна Пахльовська викладає та завідує кафедрою у італійському університеті

У Оксани є донька Ярослава-Франческа Барбʼєрі, яка також проживає в Італії та вивчає філософію в тому самому інституті, де викладає та завідує кафедрою її мама.

Популярне

Схожі статті

Жінка й чоловік, які народили легенду: ви ахнете, побачивши батьків Софії Ротару – звичайні люди (фото)

Про це мало хто знає, але відома співачка Софія Ротару народилася у звичайній сільській родині. Тож змалечку була привчена до важкої праці. Батьки артистки так і залишилися простими мешканцями села.

Анатолій Анатоліч розповів, куди зник колишній чоловік Лободи Андрій Цар: “Його батьки живуть у Львові”

Анатолій Анатоліч нещодавно похрестив доньку Лілії Ребрик. Кумівські стосунки у блогера є й з танцівником Андрієм Царем, який став батьком дитини Світлани Лободи. Тож розповів, де нині кум.

Акторка “Дизель шоу” Вікторія Булітко виходить заміж за співака: він молодший, і не схожий на Сморигіна

Акторка "Дизель шоу" Вікторія Булітко розсекретила, за кого виходить заміж. Попри чутки обранцем виявився не Євген Сморигін. Але ж з ким Вікторія збирається звʼязати життя?