Шикарний десерт з варення та глазурі без додавання масла: готую щонеділі, а чоловік благає, щоб кожного дня

Така випічка без масла дивує своєю ніжністю. Ви тільки уявіть поєднання пісочного тіста, кисло-солодкого варення та свіжого аромату лимонної глазурі! 

Це ж ідеальний варіант для святкової події або простого домашнього чаювання! До того тут мінімум інгредієнтів, а от задоволення — за край!

Інгредієнти

Для пісочного тіста:

  • 1 яйце + жовток 1 яйця
  • 50 г цукру
  • 70 г олії (соняшникової або іншої рослинної)
  • 1 чайна ложка розпушувача (4 г)
  • 250 г борошна

Для начинки:

  • 200 г кисло-солодкого варення

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 125 г цукрової пудри
  • Есенція зі смаком лимона
  • 2 столові ложки абрикосового джему

Приготування

Десерт з варення та глазурі без додавання масла

Перш за все приготуйте тісто. Для цього у посудині змішайте ціле яйце, жовток та цукор до однорідної маси, а тоді влийте олію й ретельно перемішайте. Поступово просійте туди борошно разом із розпушувачем і замісіть м’яке, але пружне тісто. Воно не має липнути до рук, але еластичним бути повинно.

Тепер розділіть тісто на дві рівні частини. Одну розкачайте в тонкий пласт і викладіть на дно змащеної олією форми діаметром 22 см, створюючи бортики. Це буде основа вашого десерту. На неї рівним шарм розподіліть варення. Важливо обрати кисло-солодкий варіант, щоб десерт мав збалансований смак. Смородина, чорниця чи вишня — ідеальні кандидати!

Далі розкачайте другу частину тіста та накрийте нею, обережно заліпивши краї, щоб начинка не витекла під час випікання. Для гарного ефекту пройдіться виделкою по краях і поверхні як на фото.

Приготуйте глазур: збийте білок до легкої піни, поступово додаючи цукрову пудру та есенцію лимона. Продовжуйте збивати до утворення гладкої, блискучої маси.

Залийте поверхню пирога глазур’ю, рівномірно розподіливши її по всій площі. Потім, за допомогою кондитерського кулька, нанесіть тонкі смужки джему у вигляді решітки. Цей декоративний штрих додасть пирогу не тільки привабливого вигляду, але й додаткового смаку.

Ну і, нарешті, поставте пиріг у розігріту до 170° духовку та випікайте протягом 35 хвилин. Готовий десерт має бути золотистим, а глазур — ніжною та блискучою.

Популярне

Схожі статті

Хто із зірок відмовився від громадянства України, а хто навпаки — отримав: Лорак, Повалій, Лопес, Сморигін

Коли знаменитості, роблять вибір на користь або проти своєї батьківщини, це викликає в суспільстві бурхливі дискусії. Розгляньмо на прикладі відомих особистостей, як вони обирали свій шлях.

“Вчусь на власних помилках”: Ахтем Сеітаблаєв розповів Славі Дьоміну про власні зради та стосунки з жінками

Ахтем Сеітаблаєв – відомий актор і режисер, чия творчість відгукнулась в серцях тисяч глядачів. Проте по за сценою та знімальним майданчиком він — звичайна людина з власними проблемами й помилками.

Навіщо Камалія зробила пластичну операцію: співачка розповіла, що спонукало її наважитись на такий крок

Камалія — ім'я, яке у багатьох асоціюється з розкішшю, успіхом і вишуканістю. 47-річна співачка, колишня модель і дружина пакистанського мільярдера Мохаммада Захура завжди має неперевершений вигляд.