Спробувала закуску в ресторані – тепер постійно готую вдома і на свята: грибний паштет з пікантними нотками

Осінь – це сезон грибів. З них можна приготувати безліч смачних страв, одна з яких – грибний паштет. Закуска легка в приготуванні, але смак вартий мільйонів компліментів.

Грибний паштет — це проста страва, яка чудово підходить для закуски або як основа для бутербродів. Завдяки насиченому смаку грибів, вершкам та пряним спеціям, цей рецепт стане справжньою окрасою будь-якого столу. Давайте детальніше розглянемо, як його приготувати.

Смачний та легкий грибний паштет на закуску
Смачний та легкий грибний паштет на закуску

Інгредієнти:

  • Гриби (печериці, білі або гливи) — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Цибуля-порей — 100 г
  • Вершки жирні — 200 мл
  • Вершкове масло — 30 г
  • Рослинна олія — для обсмажування
  • Червоний гострий перець, Чорний мелений перець, Сушена м’ята, Сушений кріп, Кориця, Половина мускатного горіха тертого, Сік половини лимона — за бажанням
  • Сіль — за смаком
  • Цукор — 1 ч.л.

Приготування:

Промийте гриби під холодною водою та наріжте їх невеликими шматочками. Якщо використовуєте печериці або гливи, можна залишити ніжки. Білі гриби додадуть більш насичений аромат, але будь-які гриби підійдуть.

Розігрійте на сковороді рослинну олію та вершкове масло. Дрібно наріжте ріпчасту цибулю та цибулю-порей і обсмажте їх до золотистого кольору на середньому вогні. Цибуля-порей надає страві ніжність і солодкість, що відмінно поєднується з грибами.

Смачний та легкий грибний паштет на закуску
Смачний та легкий грибний паштет на закуску

Додайте гриби на сковорідку до цибулі. Смажте до тих пір, поки вся рідина не випарується і гриби не стануть м’якими, приблизно 10 хвилин. Періодично перемішуйте, щоб гриби рівномірно обсмажувалися.

Коли гриби готові, додайте червоний гострий перець, чорний мелений перець, сушену м’яту, кріп, корицю, тертий мускатний горіх і цукор. Спеції зроблять паштет неймовірно ароматним і незвичайним на смак. Якщо хочете надати страві кислинки, додайте сік половини лимона.

Влийте вершки в сковорідку до грибів і спецій, ретельно перемішайте. Тушкуйте на повільному вогні, поки суміш не стане густою і ароматною, приблизно 5-7 хвилин. Дайте паштету трохи охолонути.

Перекладіть суміш у блендер і подрібніть до отримання однорідної кремової маси. Якщо паштет здається занадто густим, можна додати трохи вершків або рослинної олії для більш м’якої текстури.

Спробуйте паштет на смак і додайте сіль за потребою. Перекладіть у форму і залиште в холодильнику на кілька годин, щоб паштет набув насиченого смаку.

Популярне

Схожі статті

Беру 1 склянку олії та 2 яйця і замішую тісто на вертути: з карамельними яблучками виходять нереально смачні

Такі вертути з карамельними яблуками дуже поширені в Одесі. Тепер ми всі можемо насолодитися хрумким смаком листкового тіста з карамельними яблучками, запеченими у духовці.

Не мобілізований, але підготовлений: Андрій Джеджула планує стати асом у захисті неба над Києвом

Андрій Джеджула вбрався у піксель і відбув на військовий полігон. Та шоумен не став військовослужбовцем ЗСУ, а долучився до добровольчого підрозділу захисників неба.

Донька Лілії Ребрик не лише в кіно знімається, як мама: танцює на професійній арені, як тато Андрій Дикий

У житті старшої доньки Лілії Ребрик сталася видатна подія. Діана Дика у свої 12 років взяла участь у великому турнірі в Лондоні. На паркет вийшла разом із новим партнером Микитою Руденком.