Холодець з будь-якого м’яса вийде ідеально прозорим і смачним: запам’ятайте цей секрет від шеф-кухарів

Смачний, наваристий, з прозорим бульйоном та м'яким м'ясом – саме таким виходить холодець за цим рецептом. Для приготування ідеального холодцю потрібно знати кілька кулінарних секретів.

Холодець – традиційна українська страва, яка є не лише дуже смачною, а й корисною. В холодці є багато білку, який необхідний для людини, а саме колаген. Він позитивно впливає на шкіру, робить її пружнішою, розгладжує зморшки, зміцнює нігті та волосся.

А щоб холодець був прозорий, наваристий та смачний, потрібно знати кілька кулінарних секретів. По-перше, чим більше видів м’яса ви використовуєте, тим смачнішим буде холодець.

Обирайте частини м’яса, в яких найбільше колагену, а саме: крила, шия, свинячі вуха, копитця, тощо. Також важливо м’ясо залити на ніч водою, щоб воно добре вимокло.

До вашої уваги рецепт смачного холодцю.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо – 2 кг;
  • вода – 2 л;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • перець чорний горошком – 5 шт;
  • сухий часник – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

М’ясо на холодець добре вимочіть у воді. Найкраще залишити його у воді на ніч. Щоб холодець добре застиг без желатину, додайте свинячу рульку, а також ніжку (копитце).

Вимочене та зачищене м’ясо великими шматками перекладаємо у каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо все до кипіння, має зверху утворитися піна. Тоді перший бульйон зливаємо, перемиваємо м’ясо, та миємо каструлю. Вимите м’ясо заливаємо чистою водою і знову ставимо на плиту.

Рецепт прозорого і наваристого холодцю з курки без желатину
Рецепт прозорого і наваристого холодцю з курки без желатину

Після закипання, робимо мінімальний вогонь і знімаємо пінку, якщо вона утворюється. Додаємо в каструлю цілу очищену цибулину та морквину. Також додаємо сіль за смаком і чорний перець горошком.

Варимо холодець 5-6 годин. В кінці додаємо сухий часник. Розливаємо холодець по тарілкам і залишаємо до повного застигання в холодильнику.

Рецепт прозорого і наваристого холодцю з курки без желатину
Рецепт прозорого і наваристого холодцю з курки без желатину

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Без макіяжу, зачіски і в халаті: Наталія Могилевська показала, як виглядає зранку – роки дають своє (Фото)

49-річна Наталія Могилевська, яка зазвичай з'являється на публіці з яскравим макіяжем і красивою укладкою, показала, якою її щодня вдома бачать її чоловік та діти.

Лінива лазанья для лінивої хазяйки: показую, як готувати шедевр італійської кухні за 15 хвилин. А як смачно!

Хочете здивувати рідних на вечерю смачною стравою, наприклад, італійською лазаньєю? Для цього не обовʼязково витрачати купу часу – рецепт лінивої лазаньї зекономить час та сили.

“Ніжна моя”: Сергій Жадан звернувся до Христини Соловій вперше після розриву, бо вона йому зрадила

За перипетіями роману Сергія Жадана з Христиною Соловій свого часу українці спостерігали, затамувавши подих. Та навіть після розставання знаменитості продовжують інтригувати публіку.