Не мобілізований, але підготовлений: Андрій Джеджула планує стати асом у захисті неба над Києвом

Андрій Джеджула вбрався у піксель і відбув на військовий полігон. Та шоумен не став військовослужбовцем ЗСУ, а долучився до добровольчого підрозділу захисників неба.

Стрічка новин в Інстаграмі Андрія Джеджули зарясніла світлинами у військовій формі. Дехто подумав, що знаменитий чоловік доєднався до лав ЗСУ й проходить вишкіл на полігоні. Але виявилося, що актор відвідує курс для цивільних, до якого може долучитися кожен охочий.

Нині Джеджула проходить навчання. На полігоні доводиться робити багато дечого незвичного. Бійці-добровольці й курс з інженерно-саперної підготовки пройшли, й отримали навички з тактичної медицини.

Андрій Джеджула доєднається до захисників неба

Звісно ж, без вогневої підготовки теж не обійшлося. А ще тренувалися на стимуляторах та страйкбольних автоматах. Всі отримані знання Андрій планує використати, долучившись до когорти захисників неба.

Андрій Джеджула доєднається до захисників неба

Певен, що зможе вполювати й знешкодити ворожий шахед. Ведучий з товаришами з підрозділу збирається патрулювати київське небо. Заняття тривали 2 тижні. Джеджула не збирається залишати роботу ведучого новин на телеканалі “Київ 24”.

Андрій Джеджула доєднається до захисників неба

А ще продовжуватиме волонтерити, вести благодійні концерти й аукціони. Та обов’язково планує виділити у своєму щільному графіку час на позмінні бойові чергування, які здійснюватимуться мобільними групами.

Складаються вони з людей, які живуть цивільним життям, але мають бажання допомагати й рятувати. Джеджула попрохав не плутати ТрО, ЗСУ та ДФТГ. Перші два належать до військовослужбовців. А склад останнього підрозділу збирається з добровольців, які не є військовозобов’язаними.

Популярне

Схожі статті

Готую чоловіку на роботу і всім домашнім просто так: картопляні булочки з фаршем – краще, ніж пиріжки

Щоб приготувати вдома булочки з м'ясним фаршем, особливих закупів робити не доведеться. Всі продукти знайдуться у холодильнику. Виходить доволі гарна страва й дуже смачна.

37-річна екс-дружина Остапчука натякнула на довгоочікувану першу вагітність: “Потрібно буде після пологів”

Колишня дружина відомого українського шоумена Володимира Остапчука розповіла про власні плани на першу вагітність. Христина Горняк повідомила, що хоче зробити після пологів.

“Хвалився, що лише раз одружився”: син Віктора Павліка в Америці себе не стримує – обіймається з двома

Кажуть, що яблуко від яблуні далеко не падає. Знаючи, наскільки слабкий до жіночок Віктор Павлік, можна очікувати й від його нащадків подібних витівок. Первісток Олександр, схоже, підтвердив тезу.