Беру 1 склянку олії та 2 яйця і замішую тісто на вертути: з карамельними яблучками виходять нереально смачні

Такі вертути з карамельними яблуками дуже поширені в Одесі. Тепер ми всі можемо насолодитися хрумким смаком листкового тіста з карамельними яблучками, запеченими у духовці.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 240 мл олії;
  • 240 мл окропу;
  • 700 г борошна;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру.

Для начинки:

  • 8 яблук;
  • 8 ч.лож. цукру.

Для змащування:

  • 1 жовток;
  • 1 ст.лож. молока.
Вертути з листкового тіста з яблуками

Приготувати вертути з яблуками зовсім нескладно. Починайте з тіста. Вбийте у мисочку яйця, розбовтайте їх вінчиком. Поступово додавайте потроху олії та окропу. Щоб білок не згорнувся, вода має бути такою, яка щойно закипіла, а не крутий окріп.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Всипте цукор, сіль. Знову все перемішайте. Просійте борошно й починайте підмішувати. Спочатку розмішуйте вінчиком. Потім переходьте до замішування тіста руками. Дуже довго не мніть. Щойно інгредієнти з’єднаються докупи, значить, усе готово. Загорніть ковбик у харчову плівку й залиште на пів години, щоб настоявся.

Тим часом беріться до приготування начинки. Яблука вимийте, обчистьте шкуринку, видаліть насіння. Наріжте на невеликі кубики. Перекладіть їх у миску й збризніть лимонним соком, щоб не потемнішали.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Тісто постояло. Зовсім трішки його обімніть. Розділіть навпіл. Одну частину покладіть до миски й прикрийте рушником. З другої сформуйте ковбаску й розріжте її на 4 рівні частини.

З кожного шматочка розкатайте прямокутник. Він має бути дуже-дуже тонким. На нижній край викладіть трішки яблучних кубиків. Можете, за бажанням, додати ще родзинки чи подрібнені горішки. Присипте цукром, підгорніть краї з трьох боків і загорніть рулетиком.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Решту 3 вертути зробіть таким же чином. Викладіть їх на деко, вистелене пергаментним папером. Змастіть сумішшю жовтка з молоком. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте близько 50 хвилин.

Допоки перша партія вертут буде готова, зробіть із другої половини тіста ще 4 заготовини. Робіть безпосередньо перед закладанням у духовку, щоб начинка не потекла й не зіпсувала тісто. Коли випічка прохолоне, притрусіть її цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Готую чоловіку на роботу і всім домашнім просто так: картопляні булочки з фаршем – краще, ніж пиріжки

Щоб приготувати вдома булочки з м'ясним фаршем, особливих закупів робити не доведеться. Всі продукти знайдуться у холодильнику. Виходить доволі гарна страва й дуже смачна.

37-річна екс-дружина Остапчука натякнула на довгоочікувану першу вагітність: “Потрібно буде після пологів”

Колишня дружина відомого українського шоумена Володимира Остапчука розповіла про власні плани на першу вагітність. Христина Горняк повідомила, що хоче зробити після пологів.

“Хвалився, що лише раз одружився”: син Віктора Павліка в Америці себе не стримує – обіймається з двома

Кажуть, що яблуко від яблуні далеко не падає. Знаючи, наскільки слабкий до жіночок Віктор Павлік, можна очікувати й від його нащадків подібних витівок. Первісток Олександр, схоже, підтвердив тезу.