Готую чоловіку на роботу і всім домашнім просто так: картопляні булочки з фаршем – краще, ніж пиріжки

Щоб приготувати вдома булочки з м'ясним фаршем, особливих закупів робити не доведеться. Всі продукти знайдуться у холодильнику. Виходить доволі гарна страва й дуже смачна.

Вам знадобиться:

  • 900 г картоплі;
  • 4 ст.лож. молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 маленький пучок кропу;
  • 450 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 жовток;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,3 ч.лож. чорного меленого перцю.
Картопляні булочки з фаршем та сиром

Картопляні булочки з фаршем починайте готувати з пюре. Картоплю обчистьте, вимийте, наріжте на середні кубики. Закладіть в каструлю, залийте водою, присоліть і додайте 1 лавровий лист. Коли вода закипить, прикрутіть вогонь і варіть до готовності орієнтовно 30 хвилин.

Картопляні булочки з фаршем та сиром

Вимитий і висушений кріп дрібно наріжте. Обчищену цибулину разом із будь-яким м’ясом, нарізаним шматочками, подрібніть у блендері. Отриманий фарш посоліть і поперчіть на власний смак. Перемішайте.

Картопляні булочки з фаршем та сиром

Твердий сир розріжте на 6 рівних частин. Руки змастіть водою. Фарш розділіть на 6 частин. Кожну з них розплескайте на долоні як котлету, покладіть у середину шматочок сиру й загорніть у кульку.

Тим часом картопля зварилася. Воду злийте. Додайте вершкове масло й молоко та товкучкою перетворіть масу на пюре. Всипте кріп і ретельно перемішайте. Розділіть картопляне тісто на 6 частин.

Картопляні булочки з фаршем та сиром

Беріть по одній. Розплескайте на долоні. Вкладіть фарш. Защипніть картопляний млинець, щоб вийшла велика кулька, і м’ясо не просвічувало. Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Викладіть наші картопляні булочки.

Зверху змастіть жовтком за допомогою силіконового пензлика. Поставте у духовку, яка має бути прогрітою до 180 градусів. Час випікання – близько 35 хвилин. Верх картопляних колобків має гарненько підрум’янитися.

Популярне

Схожі статті

“Ніжна моя”: Сергій Жадан звернувся до Христини Соловій вперше після розриву, бо вона йому зрадила

За перипетіями роману Сергія Жадана з Христиною Соловій свого часу українці спостерігали, затамувавши подих. Та навіть після розставання знаменитості продовжують інтригувати публіку.

Не знаєте, що смачненького зробити до чаювання? Спробуйте мʼятне печиво: в приготуванні просте, а як освіжає

Коли хочеться чогось смачненького до чаю, а звичайні магазинні солодощі вже набридли, спробуйте приготувати ароматне та освіжаюче мʼятне печиво. Рецепт у статті.

Холодець з будь-якого м’яса вийде ідеально прозорим і смачним: запам’ятайте цей секрет від шеф-кухарів

Смачний, наваристий, з прозорим бульйоном та м'яким м'ясом – саме таким виходить холодець за цим рецептом. Для приготування ідеального холодцю потрібно знати кілька кулінарних секретів.