Лінива лазанья для лінивої хазяйки: показую, як готувати шедевр італійської кухні за 15 хвилин. А як смачно!

Хочете здивувати рідних на вечерю смачною стравою, наприклад, італійською лазаньєю? Для цього не обовʼязково витрачати купу часу – рецепт лінивої лазаньї зекономить час та сили.

Лінива лазанья з лавашу – це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолодитися улюбленою італійською стравою, не витрачаючи багато часу на приготування традиційного тіста або пошук спеціальної пасти для лазаньї. Лаваш чудово замінює класичні листи пасти, а всі смаки, що знайомі нам з оригінальної страви, залишаються такими ж насиченими і смачними.

Лінива лазанья з лаваша
Лінива лазанья з лаваша

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 листи (звичайний тонкий)
  • Сир – 150 г (натертий, краще використовувати тверді сорти)

Для м’ясного соусу:

  • Фарш – 300 г (можна використовувати будь-яке м’ясо, але ідеально підійде суміш яловичини і свинини)
  • Томати у власному соку – 250 г (можна замінити на 2 ст.л. томатної пасти)
  • Морква – 1 шт. (натерта)
  • Цибуля – 1 шт. (дрібно нарізана)
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу бешамель:

  • Молоко – 1 літр
  • Борошно – 2 ст.л. з горкою
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Чорний перець – 1/2 ч.л.

Приготування:

На першому етапі ми готуємо ароматний м’ясний соус, який стане основою для нашої лінивої лазаньї. Обсмажте цибулю і моркву на середньому вогні до м’якості. Додайте фарш і смажте до готовності, розбиваючи його на маленькі шматочки. Додайте томати у власному соку або томатну пасту, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10-15 хвилин на слабкому вогні. Соус має стати густим і ароматним.

Як приготувати ліниву лазанью з лаваша
Як приготувати ліниву лазанью з лаваша

Тим часом підготуйте класичний соус бешамель. Розтопіть вершкове масло на сковороді або в каструлі. Додайте борошно і смажте кілька хвилин, постійно перемішуючи, щоб борошно набуло золотистого кольору, але не пригоріло. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Додайте сіль, цукор і чорний перець. Варіть на повільному вогні, поки соус не загусне. Бешамель повинен бути густим, але не занадто щільним.

Після того як м’ясний соус і бешамель готові, настав час зібрати лазанью. Візьміть форму для запікання і викладіть на дно трохи соусу бешамель. Перший лист лавашу викладіть на соус і злегка натисніть, щоб він ввібрав рідину. Додайте частину м’ясного соусу і посипте натертим сиром. Потім знову накрийте лавашем, додайте бешамель і повторіть шари. Останній шар лазаньї покрийте соусом бешамель і рясно посипте сиром.

Рецепт лінивої лазаньї з лаваша
Рецепт лінивої лазаньї з лаваша

Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте лазанью приблизно 25-30 хвилин, поки верхній шар не стане золотистим і хрустким, а сир добре розплавиться.

Популярне

Схожі статті

Дружина “багатоженця” Остапчука зізналася, що намагалася від нього “відмазатися”: так вже 2 роки і живуть

Відомий український шоумен Володимир Остапчук міг би і не одружитись із Катериною Полтавською. Як виявилось, вона не хотіла йти на друге побачення з ним.

Жінка вамп: 40-річна дружина Дмитра Гордона в яскраво-червоній сукні показала ніжку через звабливий виріз

З нагоди 40-річчя Олеся Бацман вирішила приміряти кілька модних суконь. Червона з корсетом настільки припала до вподоби, що дружина Дмитра Гордона влаштувала цілу фотосесію.

Цю вечерю люблять навіть діти. Моя фірмова гаряча страва, яку я готую регулярно – м’ясо у горщиках

Тушковане соковите м'ясо у горщиках з картоплею та грибами під сирною скоринкою – це справжня смакота. Така страва сподобається абсолютно всім.