facebook

“Пробач, тату, що так довго”: за 3 роки по смерті Григорію Чапкісу встановили пам’ятник з помилками в написі

Син видатного українського хореографа Григорія Чапкіса Грегор сповістив про встановлення пам'ятника своєму батьку. На жаль, не все у цій справі пройшло гладко.

Григорій Чапкіс ще у 2020 році був налаштований дуже оптимістично. Під час ефіру “Танців з зірками” сповістив, що у 90 років одружився, придбав нову квартиру й радіє життю. Помер знаменитий хореограф 13 червня 2021 року на 92-му році життя через ускладнення від ковіду.

Час від часу в пресі з’являлися повідомлення, що могила танцівника перебуває у занедбаному стані. Мовляв, ані молода вдова, ані діти, які перебувають за кордоном, жодного разу не навідалися.

Як виглядає могила Григорія Чапкіса

Тепер же старший син Грег Чапкіс виклав у мережу світлину з пам’ятником Григорію Миколайовичу, встановленому на могилі батька на Байковому кладовищі. Надгробок виконаний з червоного граніту. Він імітує паркет, на якому так полюбляв танцювати Чапкіс, до якого ведуть 3 сходинки.

Як виглядалаогила Григорія Чапкіса

Нащадок, який мешкає нині в Америці, сповістив, що займався організацією зі встановлення разом із сестрою Лілією Чапкіс, яка нині перебуває в Італії. Звісно, прибути до Києва під час війни ні брат, ні сестра по батькові не наважилися. Робили це за допомогою друзів та колег Григорія Чапкіса. Та, як це іноді буває, нарвалися на не дуже чесних людей, які не виконували своїх обіцянок. Грег відзначив:

“Пробач, тату, що так довго. Було нелегко зробити це з іншого кінця світу в країні, яку розриває війна”.

А ще Чапкіс-молодший відзначив, що “тепер його серце спокійне”. Хто і як виманював із родичів гроші й затягував виробництво, нам невідомо. Але видно відразу, що виконавці виявилися доволі недбалими.

На могильній плиті відзначено дату народження 24 квітня, хоча насправді це відбулося 24 лютого. Дату смерті маестро танцю теж вказано невірно – Григорій Чапкіс помер 13 червня 2021 року, а вказано 13.01.

Популярне

Схожі статті

“Настя кинула, тепер бомжує”: чоловік
 Каменських Потап за кордоном скупався в копійках і 1 тисячі гривень

Чоловік Насті Каменських Потап опублікував жартівливе відео, де він купається в грошах. Думка шанувальників розділилася, одні посміялися разом з артистом, інші навпроти - засудили.

Син Назарія Яремчука заявив, що якби його батьки не розлучилися, артист досі був би живий: “Повірте”

Старший син легендарного артиста Назарія Яремчука Дмитро висловився в інтерв'ю про розставання своїх батьків. Чоловік вважає, що якби його батько не пішов до іншої жінки, то міг би бути ще живим.

Цей чоловік миттєво змінив Суперблондинку: Оля Полякова заспівала так, як ще ніколи не співала (Відео)

Оля Полякова вирішила зробити дует із молодим виконавцем. Заспівали разом пісню, написану молодиком. Ох, як же цей співак схожий на Дантеса замолоду! Чим підкорив Королеву ночі?