facebook

Загортаю шмат сала у пергамент і в духовку: без жодних турбот за 1 годину маю смачну вечерю на всю сім’ю

Такого смачного запеченого сала ви, напевно, ще ніколи не пробували. Робиться все дуже просто – сало й спеції загортаються у пергамент і відправляються до духовки. За 60 хвилин страва готова.

Вам знадобиться:

  • 1 кг сала;
  • 6 зубців часнику:
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. французької гірчиці;
  • 0,5 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,5 ч.лож. копченої паприки.
Сало з часником, запечене в духовці

Для запікання візьміть цілий шматок сала. Ножем обчистьте шкуринку. Промийте й протріть паперовим рушником. Обчищений часник пропустіть крізь прес і видавіть у мисочку.

Додайте сіль, чорний мелений перець, паприку та французьку гірчицю. Перемішайте чайною ложкою. Зачерпуйте суміш спецій рукою і намащуйте на наше сальце. Змащуйте з усіх боків, навіть там, де шкуринка.

Сало з часником, запечене в духовці

Загорніть сало у пергаментний папір і покладіть до поліетиленового пакета. Зав’яжіть кутики й відправте у холодильник на 1 добу. Після цього дістаньте. Пакет і папір зніміть, а сало загорніть у чистий пергамент, причому у два шари.

Сало з часником, запечене в духовці

Деко вистеліть фольгою. Покладіть згорток із салом. Підправте у духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 50 хвилин. Потім дістаньте. Розгорніть пергамент і запікайте у такому вигляді ще 10 хвилин.

Сало з часником, запечене в духовці

Поріжте шматок сала на порції й подавайте до столу, прикрасивши зеленню та додавши солоні огірки. Замість сала можете таким же чином сміливо запікати грудинку. Теж вийде ситно й смачно.

Сало для запікання обирайте свіже. Колір має бути однорідний – білий чи слабо рожевий. Запах нейтральний, а шкуринка без щетини й м’якенька. Спеції можете обирати й інші на власний смак. До чорного перцю можете додати ще й червоний. Також підійдуть гвоздика, майоран, кмин, чебрець.

Популярне

Схожі статті

“Настя кинула, тепер бомжує”: чоловік
 Каменських Потап за кордоном скупався в копійках і 1 тисячі гривень

Чоловік Насті Каменських Потап опублікував жартівливе відео, де він купається в грошах. Думка шанувальників розділилася, одні посміялися разом з артистом, інші навпроти - засудили.

Син Назарія Яремчука заявив, що якби його батьки не розлучилися, артист досі був би живий: “Повірте”

Старший син легендарного артиста Назарія Яремчука Дмитро висловився в інтерв'ю про розставання своїх батьків. Чоловік вважає, що якби його батько не пішов до іншої жінки, то міг би бути ще живим.

Цей чоловік миттєво змінив Суперблондинку: Оля Полякова заспівала так, як ще ніколи не співала (Відео)

Оля Полякова вирішила зробити дует із молодим виконавцем. Заспівали разом пісню, написану молодиком. Ох, як же цей співак схожий на Дантеса замолоду! Чим підкорив Королеву ночі?