facebook

Ті самі булочки по 2 гривні! Мʼякі, як пух: ледве випросила рецепт у колишнього пекаря. Готую одразу 20 штук

Магазинні кондитерські вироби не можуть зрівнятися з домашньою випічкою, зробленою з любовʼю. Булочки за цим рецептом виходять ніжні, як пух, а будь-яке чаювання стане маленьким святом.

Ці булочки, які виходять ніжними, м’якими та легкими як пух. Їх можна подавати з улюбленими джемами, маслом або просто куштувати з чашкою чаю або кави.

Інгредієнти:

  • 300 г молока
  • 26 г свіжих дріжджів (або 11 г сухих)
  • 150 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 ч. л. ванільного цукру
  • 1 середнє яйце + 1 білок
  • Приблизно 500 г борошна
  • 100 г вершкового масла

Приготування:

У тепле молоко додайте 1 столову ложку цукру з рецепту та додайте дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці на 10–15 хвилин, поки суміш почне пузиритися.

У великій посудині  взбийте яйце та білок разом з рештою цукру, ванільним цукром і сіллю. Додайте до цієї суміші дріжджову опару і ретельно перемішайте.

Рецепт булочок, мʼяких як пух
Рецепт булочок, мʼяких як пух

Починайте додавати борошно та просіюйте його невеликими порціями, поступово замішуючи тісто. Тісто повинно бути м’яким, трохи липким, але не рідким. Розтопіть вершкове масло і поступово вмішайте його в тісто. Продовжуйте замішувати, поки масло повністю не вбереться, а тісто стане еластичним і гладким.

Накрийте миску з тістом кухонним рушником або харчовою плівкою та залиште в теплому місці для підйому на 1-1,5 години. За цей час тісто має значно збільшитися в об’ємі, приблизно вдвічі.

Коли тісто підніметься, обімніть його руками, щоб випустити зайве повітря. Потім розділіть його на однакові частини (приблизно по 50-70 г кожна). З кожної частини сформуйте кульку, охайно підкочуючи краї тіста донизу, щоб верх булочки був гладким.

Рецепт ніжних та мʼяких здобних булочок
Рецепт ніжних та мʼяких здобних булочок

Викладіть сформовані булочки на деко, застелене пергаментом, залишаючи між ними трохи місця, оскільки вони ще підростуть. Накрийте їх рушником і дайте відпочити ще 20-30 хвилин.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Перед тим як поставити булочки в піч, змастіть їх зверху збитим жовтком або молоком для золотистої скоринки. Випікайте булочки приблизно 20-25 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть золотистими.

Популярне

Схожі статті

Наталія Могилевська показала всиновлених дівчат, які стали сенсом її життя: це донечки Мішель та Софія

Відома співачка Наталія Могилевська не так давно пірнула у світ материнства, проте не приховує, що доньки стали для неї сенсом життя. Нещодавно співачка показала, як проводить час з малечею.

Батьки розлучилися, але татки не забули про дітей: як виглядають нащадки Притули, Джеджули, Пономарьова

Іноді життя складається так, що подружжя розлучається. Але про своїх синів татусі не забувають. Продовжують виховувати навіть на відстані. Саме такими батьками є Притула, Джеджула, Пономарьов.

Закуску з баклажанів “Тещин язик” тепер готую без майонезу, а з новим інгредієнтом: так в рази смачніше

Класична закуска з баклажанів може заграти новими фарбами, якщо змінити лише один інгредієнт у рецепті. Калорій менше, смак яскравіше, а гості засиплють компліментами ваші золоті руки.