facebook

Салат “Мозаїка”. Найсмачніший з картопляних салатів: перевершив “Олів’є” – простий та доступний рецепт

Салат "Мозаїка" дещо нагадує традиційний "Олів'є", та він більш свіжий і має цікавіший смак. Поєднання продуктів у цьому салаті дуже цікаве та оригінальне.

Хтось називає салати по типу “Олів’є” радянськими та шкідливими, їх начебто потрібно викреслити зі свого раціону. Звісно, салати, заправлені майонезом, не можна назвати корисними. Та такі салати нагадують про дитинство і дійсно смачні. Час від часу можна себе балувати цими смаколиками, особливо на свята.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний та цікавий салат, який дещо нагадує Олів’є, але має інші компоненти у складі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • кукурудза консервована – 100 г;
  • яйця – 3 шт;
  • твердий сир – 200 г;
  • солоні огірки – 2-3 шт;
  • зелена цибуля – пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Картоплю та моркву потрібно завчасно відварити до готовності та охолодити. Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо в крижаній воді.

Нарізаємо картоплю та моркву дрібним кубиком і перекладаємо у салатник. Яйця та солоний огірок також ріжемо кубиком і перекладаємо в салатник до інших інгредієнтів. За бажанням солоний огірок можна доповнити свіжим, то салат буде мати більш яскравий смак. Зелену цибулю дрібно кришимо. Також у салат потрібно додати нарізаний кубиком твердий сир. Обирайте якісний твердий сир з насиченим вершковим смаком.

Рецепт святкового салату з кукурудзою і сиром
Рецепт святкового салату з кукурудзою і сиром

Додаємо до салату консервовану кукурудзу, сіль, трішки чорного меленого перцю і заправляємо майонезом. Краще обрати домашній майонез, або магазинний з високою жирністю.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить дуже ніжним та смачним. Всі інгредієнти в цій страві ідеально поєднуються між собою і утворюють цілу гаму смаку. Такий салат прикрасить будь-який святковий стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Прима-балерина Катерина Кухар ошелешила своїм виглядом до перевтілення в брюнетку: ви ахнете, побачивши

Ми звикли бачити Катерину Кухар брюнеткою, за що її навіть називають "чорним лебедем". Та були такі періоди в житті балерини, коли вона мала зовсім інший колір волосся.

“Тьотя Мотя”: українсько-американська 
дружина Влада Ями показалася до того, як
за неї взялися майстри краси

Дружина Влада Ями Лілія показала, як виглядає до того, як з нею попрацюють стилісти. Результат блогерка не опублікувала одразу, залишивши підписників в інтризі.

Зʼїдять за 1 хвилину! Беру звичайний буряк та готую смачну закуску: підходить навіть на святковий стіл

З буряка можна приготувати не тільки борщ або "Шубу". Смачна, корисна та легка у приготуванні закуска стане першою, що зʼїдять ваші гості. Детальний рецепт у статті.