facebook

Викладаю на сковорідку макарони й шампіньйони: за 20 хвилин вечеря, гідна мішленівської зірки, вже готова

Якщо треба швидко приготувати вечерю, беріться за макарони й гриби. Все робиться на пательні. Зі сметанкою потушите й отримаєте неабияку смачну й несподівану страву.

Вам знадобиться:

  • 350 г макаронів;
  • 400 г шампіньйонів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 15 г твердого сиру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Макарони з грибами на сковорідці

Щоб приготувати швидку вечерю з макаронів із грибами, першим ділом обчистьте зубці часнику. Наріжте їх на тонкі слайси. Розігрійте пательню на вогні. Змастіть шматочком вершкового масла. Викладіть часник.

Макарони з грибами на сковорідці

Обсмажуйте протягом 1 хвилини, постійно перемішуючи. Викладіть макарони. Спочатку ретельно перемішайте, а потім залийте окропом так, щоб вода повністю покрила борошняні вироби. Посоліть. Перемішайте. Накрийте кришкою і тушіть 10 хвилин. Час від часу перемішуйте.

Шампіньйони розріжте на четвертинки. Розігрійте іншу сковорідку. Влийте олію. Відправте туди гриби. Смажте до рум’яності, час від часу перемішуючи. Посоліть. Поперчіть. Додайте сметану. Влийте 30 мл окропу.

Макарони з грибами на сковорідці

Накрийте кришкою й потушіть 5 хвилин на слабкому вогні. Перекладіть гриби до макаронів. Перемішайте. Потушіть усе разом ще 3 хвилини. Викладіть на тарілки готову страву. Притрусіть натертим на тертушці твердим сиром.

Макарони з грибами на сковорідці

Подавайте до столу, за бажанням, притрусивши подрібненою зеленню. Так страву можна готувати не лише на вечерю, але й на сніданок. Смак макаронів, зготовлених на сковорідці, кардинально відрізняється від зварених у каструлі.

Макарони з грибами у сметані виглядають апетитно, а самі борошняні вироби мають смачну скоринку. Можете брати будь-які – ріжки, мушлі, спіральки, гребінці. Головне, щоб були середнього розміру.

Популярне

Схожі статті

Скромниця 1+1 Марічка Падалко зізналася, що за кавою обговорювала Єгора Соболєва з його колишньою дружиною

Ведуча 1+1 Марічка Падалко нещодавно зробила відверте зізнання, розповівши про негаразди у своєму шлюбі з чоловіком Єгором Соболєвим. І поділилася історією про те, як вони врятували стосунки.

Продає гламурні масажери по 60 доларів зі знижкою: 23-річна онучка Софії Ротару стала бізнесменкою у США

Онука Софії Ротару позиціювала себе як модель. Та, схоже, під впливом спілкування з нареченим-мільярдером вирішила й собі перетворитися на бізнесвумен. Чим торгує 23-річна Соня?

Купила в сезон рідкісний фрукт і приготувала шедевр: ароматна шарлотка з айвою підкорила серце гостей

Традиційно шарлотку готують з яблуками, проте, якщо ви шукаєте щось оригінальне, спробуйте приготувати цю класичну страву з айвою. Зараз сезон айви, тому вона смачна, стигла та ароматна.