facebook

Зʼїдять за 1 хвилину! Беру звичайний буряк та готую смачну закуску: підходить навіть на святковий стіл

З буряка можна приготувати не тільки борщ або "Шубу". Смачна, корисна та легка у приготуванні закуска стане першою, що зʼїдять ваші гості. Детальний рецепт у статті.

Закуски завжди були важливою частиною святкового столу, але інколи хочеться приготувати щось нове, легке і корисне. Якщо ви шукаєте смачний рецепт із простих інгредієнтів, то закуска з буряка може стати ідеальним варіантом.

Інгредієнти:

  • 1 середній буряк
  • 2 середні цибулини
  • 1 плавлений сирок
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 ст. л. Оливкової олії
  • Сіль та чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Помістіть буряк в каструлю з холодною водою та варіть протягом 40-50 хвилин. Щоб перевірити готовність буряка, просто проткніть його виделкою – якщо вона легко входить, буряк готовий. Коли буряк охолоне, очистіть його від шкірки та натріть на тертці з крупними зубцями. Він стане основою нашої закуски.

Як приготувати закуску з буряка
Як приготувати закуску з буряка

Дві середні цибулини очистіть від лушпиння та подрібніть. На сковороді розігрійте рослинну олію (близько 3 столових ложок) і обсмажуйте цибулю до мʼякості та золотистості, постійно помішуючи.

Коли цибуля стане готовою, додайте до неї томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Потім очистіть часник, пропустіть їх через прес або подрібніть ножем і додайте до цибулевої засмажки. Обсмажуйте ще 2-3 хвилини, щоб часник розкрив свій аромат. Плавлений сирок підморозьте 10 хвилин, щоб легко натерти на терці.

Смачна та корисна закуска з буряка
Смачна та корисна закуска з буряка

Змішайте натертий буряк, обсмажену цибулю з томатною пастою та часником, а також натертий плавлений сирок. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Додайте сіль та чорний мелений перець за смаком.

Коли всі інгредієнти перемішані та приправлені, залиште закуску в холодильнику на 15-20 хвилин. Це дозволить їй настоятися та охолонути, що зробить смак більш гармонійним і освіжаючим.

Популярне

Схожі статті

Скромниця 1+1 Марічка Падалко зізналася, що за кавою обговорювала Єгора Соболєва з його колишньою дружиною

Ведуча 1+1 Марічка Падалко нещодавно зробила відверте зізнання, розповівши про негаразди у своєму шлюбі з чоловіком Єгором Соболєвим. І поділилася історією про те, як вони врятували стосунки.

Продає гламурні масажери по 60 доларів зі знижкою: 23-річна онучка Софії Ротару стала бізнесменкою у США

Онука Софії Ротару позиціювала себе як модель. Та, схоже, під впливом спілкування з нареченим-мільярдером вирішила й собі перетворитися на бізнесвумен. Чим торгує 23-річна Соня?

Купила в сезон рідкісний фрукт і приготувала шедевр: ароматна шарлотка з айвою підкорила серце гостей

Традиційно шарлотку готують з яблуками, проте, якщо ви шукаєте щось оригінальне, спробуйте приготувати цю класичну страву з айвою. Зараз сезон айви, тому вона смачна, стигла та ароматна.