facebook

Купила в сезон рідкісний фрукт і приготувала шедевр: ароматна шарлотка з айвою підкорила серце гостей

Традиційно шарлотку готують з яблуками, проте, якщо ви шукаєте щось оригінальне, спробуйте приготувати цю класичну страву з айвою. Зараз сезон айви, тому вона смачна, стигла та ароматна.

Інгредієнти:

  • 4 середні айви
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 чайна ложка ванільного цукру (за бажанням)
  • 1 чайна ложка кориці
  • Щіпка солі
  • 50 г вершкового масла для змазування форми
  • Цукрова пудра для посипання

Приготування:

Айва має досить жорстку текстуру, тому перед використанням її потрібно правильно підготувати. Спочатку добре промийте фрукти під проточною водою, оскільки на їхній поверхні часто залишається пушок. Далі очистіть айву від шкірки та видаліть серцевину з насінням. Наріжте фрукти на тонкі скибочки або невеликі кубики, залежно від того, як вам більше подобається.

Рецепт смачної шарлотки з айвою
Рецепт смачної шарлотки з айвою

Після цього айву можна злегка припустити на сковороді, щоб вона стала м’якшою. Розігрійте трохи вершкового масла і обсмажте айву протягом кількох хвилин, додавши чайну ложку кориці для аромату. Айва швидко вбере всі смаки та стане більш соковитою.

Для тіста у мисці збийте яйця з цукром, поки суміш не стане світлою і повітряною. Далі поступово введіть просіяне борошно, додаючи його маленькими порціями. Разом з борошном додайте розпушувач і щіпку солі. Якщо ви любите ванільний аромат, додайте чайну ложку ванільного цукру. Все ретельно перемішайте, щоб тісто вийшло однорідним і без грудочок.

Як приготувати розкішну шарлотку з айвою
Як приготувати розкішну шарлотку з айвою

Форму необхідно добре змастити вершковим маслом, щоб тісто не пригоріло під час випікання. Якщо ви хочете, можете додатково присипати дно і стінки форми борошном або манною крупою.

На дно форми викладіть підготовлені скибочки айви. Далі залийте айву підготовленим тістом, рівномірно розподіляючи його по всій формі.

Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте форму з шарлоткою випікатися. Час випікання залежить від потужності вашої духовки, але в середньому це займає 35-40 хвилин. Перевіряйте готовність випічки дерев’яною шпажкою — якщо вона виходить сухою, шарлотка готова

Популярне

Схожі статті

Як виглядають всі онуки Алли Пугачової: 11-річні Ліза і Гаррі Галкіни молодші за своїх племінників – фото

Алла Пугачова – тричі мама і тричі бабуся. Цікаво, що онуки Примадонни старші за її молодших дітей Лізу та Гаррі. Як вони виглядають і чим займаються, читайте далі.

Хоч узимку, хоч улітку: родини Полякової, Могилевської, Пятова занурюються у гарячий чан прямо на обійсті

Деяким знаменитостям, щоб поніжитися у теплій водичці в чані просто неба, не потрібно їхати до Карпат. Адже подібні водні процедури приймають просто на власному обійсті. Кому так пощастило?

Скромниця 1+1 Марічка Падалко зізналася, що за кавою обговорювала Єгора Соболєва з його колишньою дружиною

Ведуча 1+1 Марічка Падалко нещодавно зробила відверте зізнання, розповівши про негаразди у своєму шлюбі з чоловіком Єгором Соболєвим. І поділилася історією про те, як вони врятували стосунки.