facebook

“Ви неправильно готуєте булгур!”: потрібно з м’ясним фаршем – чоловік просить таку вечерю 3 дні на тиждень

Цю смакоту можна готувати хоч щодня – ніколи не набридне. Булгур із м'ясним фаршем смажиться просто на сковорідці, тож зайвого посуду мити не доведеться. Вечеря пройде на ура!

Вам знадобиться:

  • 400 г булгуру;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 1 ст.лож. томатної пасти;
  • 1 л води чи бульйону;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,3 ч.лож. солі;
  • 0,2 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,1 ч.лож. перцю каррі.
Булгур із фаршем на вечерю

Щоб приготувати смачну й ситну вечерю з булгуру та фаршу, візьміть сковорідку діаметром 28 см із високими бортиками. Обчистьте й вимийте моркву та цибулю. Моркву натріть на тертушці, а цибулину наріжте дрібними кубиками. Розігрійте пательню, влийте олію.

Булгур із фаршем на вечерю

Додайте цибулю. Трішки посоліть і всипте цукор. Смажте, щоб стала рум’яною, перемішуючи лопаткою. Потім додайте моркву. Трішки підсмажте й викладіть яловичий фарш. Долийте трішки бульйону чи води.

Булгур із фаршем на вечерю

Розбийте грудочки м’яса й розмішайте його з овочами. Ще трішки присоліть. Присипте чорним меленим перцем та додайте приправу каррі. Перемішайте і нехай трішки підсмажиться на середньому вогні – близько 10 хвилин.

Булгур із фаршем на вечерю

Додайте томатну пасту. Перемішайте вміст сковорідки. Всипте булгур. Залийте водою, щоб вона покрила крупу повністю. Можете скористатися замість води бульйоном. Накрийте кришкою і тушіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Рідина має випаруватися.

Отак одним махом отримуємо основну страву й гарнір в одній посудині. Дуже зручно. Залишиться лише зробити якийсь салатик, і вечеря перетвориться на справжнє королівське частування. За бажанням, можете розширити овочеву базу, додавши зелений горошок, солодкий перець, томати.

Популярне

Схожі статті

Моєму чоловіку слід повчитися: який найдорожчий подарунок зробив Потап Насті Каменських – оце так увага

Настя Каменських зізнається, що її чоловік Потап – дуже романтичний і регулярно робить їй подарунки. Та один сюрприз від коханого зірка ніколи не забуде.

Сперечалися з сусідками, чи можна пити магазинний кефір: дієтологи кажуть, що шкоди більше, ніж користі

Магазинний кефір, який традиційно вважається корисним продуктом, не завжди відповідає очікуванням споживача, який дбає про своє здоров'я. Чи корисно пити магазинний кефір?

Не від Балана: фото вагітної Тіни Кароль викликали фурор в Мережі. Це чудо природи (Фото)

В Мережі з'явилися рідкісні фото вагітної Тіни Кароль. Варто відзначити, що співачці дуже пасує вагітність і з округлим животиком вона виглядає дуже мило та ніжно.