facebook

Я у захваті від вигляду та смаку цієї випічки: домашнє печиво “Крила янгола” цілком виправдовує свою назву

Печиво "Крила янгола" — це легкий, ніжний і повітряний десерт, що нагадує повітряні крила. Завдяки своїй хрусткій скоринці та м'якому безе всередині, печиво стає чудовим доповненням до чаю або кави.

А головне — його нескладно приготувати вдома, і воно точно підкорить серце кожного, в кого є хоча б крихта фантазії. Розглянемо, як зробити це печиво з простих інгредієнтів.

Інгредієнти

Для тіста:

  •  200 г вершкового масла
  •  2 склянки борошна (240 мл), попередньо просіяного
  • 3 яєчні жовтки великого розміру
  • 100 г сметани
  • Щіпка солі
  • Для безе (на 2 порції тіста):
  • білки яєчні 3 штуки
  • 1 склянка цукру
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Щіпка лимонної кислоти

Примітка: на одну порцію достатньо використовувати 1-1,5 білка та 0,5 склянки цукру.Одна порція — 25 штук печива розміром із волоський горіх.

Приготування

Як завжди, почніть з тіста. Розм’якшене масло (або маргарин) змішайте з просіяним борошном, щіпкою солі й трьома яєчними жовтками. Додайте сметану та ретельно замісіть тісто. Коли воно стане однорідним і еластичним,  обгорніть його харчовою плівкою і залиште у холодильнику на 30 хвилин. Після того дістаньте з холодильника та розділіть його на маленькі кульки розміром із волоський горіх.

Домашнє печиво Крила янгола

Далі кожну кульку розкачайте в тоненький коржик, на середину якого викладіть безе (збиті білки з цукром, ваніліном та щіпкою лимонної кислоти). Тепер  заліпіть його, як вареник, а потім обережно притисніть по центру шпажкою, щоб сформувати вигляд “крилець”.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180°C у режимі конвекції. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером або злегка змащене маслом, й випікайте 12-15 хвилин до золотистого кольору. Печиво має бути хрустким зовні та ніжним всередині. Після того вийміть його з духовки та дайте йому трохи охолонути.

Прикрасьте “Крила янгола” цукровою пудрою, яка додасть солодкого завершення та святковий вигляд.

Популярне

Схожі статті

Записуйте простий рецепт хрустких запечених баклажанів з беконом: готую через день, бо дешево та ситно

Ви звичайно знаєте, що баклажани можуть бути основою для різних страв, а в поєднанні з беконом і ніжною цибулею-пореєм створюють просто неймовірний смак.

“Обіймаю усіх, хто не здається!”: Алла Мазур показала світлину з посестрами, що як і вона подолали онкологію

Алла Мазур не перестає нагадувати, що навіть у найтемніші моменти можна знайти світло, навіть коли здається, що сили вже не лишилось, варто зробити ще один крок. Її посестри — живе свідчення того.

Хто з українських естрадних зірок, окрім доньки Тоні, на роковини згадав про Ніну Матвієнко: таких не багато

Рік тому пішла у засвіти Ніна Матвієнко — жінка-легенда, чий голос здавався співом самої душі України. Її відхід став потрясінням, що відлунювало в серцях тих, хто слухав її пісні.