facebook

Готую шоколадні кекси з сюрпризом: дещо смачненьке приховую в серединці – діти й онуки просто у захваті

Любителі мафінів обов'язково оцінять цей рецепт. По-перше, тісто на кекси готується дуже просто. По-друге, домашні будуть вражені, адже надкусивши, побачать секретик, який ви для них приховали.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 4 ст.лож. без гірки цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 130 мл молока;
  • 80 мл олії;
  • 200 г борошна;
  • 2 ст.лож. з гіркою какао-порошку;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 2 банани.
Шоколадні кекси з банановим сюрпризом

Для приготування шоколадних кексів із сюрпризом знадобляться банани. По шматочку закладете у формочки й заллєте тістом. Вийде доволі несподівано й дуже смачно. Вбийте яйця в мисочку. Додайте сіль та цукор. Влийте олію та молоко з холодильника.

Шоколадні кекси з банановим сюрпризом

Перемішайте масу. Борошно змішайте з какао та розпушувачем. Спочатку просійте сухі інгредієнти, потім потроху додавайте в яєчно-молочну суміш. Щоразу розмішуйте до однорідності. Лише потім додавайте іншу порцію борошна. Тісто має вийти як густа сметана.

Шоколадні кекси з банановим сюрпризом

Обчистьте банани. Розріжте плоди, щоб вийшло 12 шматочків. Викладіть на деко 12 силіконових формочок для мафінів. У кожен по центру виставте часточку банана. Зверху залийте шоколадним тістом.

Шоколадні кекси з банановим сюрпризом

Повністю формочки не заповнюйте, бо тісто буде підійматися, і йому для цього потрібне місце. Духовка має бути розігрітою до 180 градусів. Відправте деко туди. За 20 хвилин перевірте готовність виробів із секретом. Якщо скоринка достатньо зарум’янилася, дістаньте з духовки.

Але з формочок кекси з бананами діставати не поспішайте. Нехай так стоять, допоки не прохолонуть. Перед подачею до столу присипте цукровою пудрою. Тепер можна приступати до смачного й ароматного чаювання.

Популярне

Схожі статті

Не треба ні часу, ні духовки: швидкий яблучний пиріг на сковорідці. 10 хвилин та ароматний десерт на столі

Якщо хочеться солоденького, а не має часу йти в магазин чи готувати складні десерти, рецепт яблучного пирога на сковорідці стане паличкою-рятівничкою. Це просто, швидко та смачно.

“Посварилися, одна на одну в суд подали”: Оля Полякова вперше прокоментувала сварку з Машею Єфросиніною

Українська співачка Оля Полякова вперше прокоментувала чутки про конфлікт з Машею Єфросиніною. Чи насправді дві ліпші подружки розсварилися в пух і прах?

Камалія після розлучення з мільярдером Захуром закрутила новий роман і розповіла про обранця: “Закохана”

Співачка Камалія розійшлася зі своїм чоловіком-мільярдером Захуром у 2023 році. Та довго в холостячка артистка не засиділась. Нещодавно Камалія зізналася, що її серце знову зайняте.