facebook

Готується швидко, а з’їдається миттєво: цей рецепт домашнього плавленого сиру вважаю найкращим

Плавлений сир зовсім не обов'язково купувати у магазині. Намастити бутерброди можна й продуктом, зробленим власноруч. Для цього треба взяти яйце, кисломолочний сир та трішки масла.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 80 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. соди.
Плавлений сир у домашніх умовах

Зберігати домашній плавлений сир потрібно у холодильнику. Тож завчасно приготуйте відповідний посуд. Наприклад, скляні баночки з кришечками. Обов’язково змастіть їх зсередини вершковим маслом.

Плавлений сир у домашніх умовах

Кисломолочний сир має бути натуральним. З сиркової маси у вас нічого не вийде, навіть не намагайтеся. Пропустіть його крізь сито та перекладіть у каструлю. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Додайте його до сиру.

Плавлений сир у домашніх умовах

Всипте сіль, цукор, соду. Вбийте невелике яйце. Перемішайте дуже ретельно, щоб маса стала однорідною та гладенькою. Поставте каструлю з сиром у більшу, в яку попередньо налийте трішки води.

Переставте конструкцію на вогонь. Ось так на водяній бані й починайте плавити наш сир. На це піде не більш як 15 хвилин. Коли плавлений сир буде готовий, перекладіть його у мисочку.

Плавлений сир у домашніх умовах

Він має вийти гладенький з тягучою консистенцією. Продукт швидко застигає, тому чимдуж розкладіть по баночках. Покрийте харчовою плівкою, щоб була в контакт із плавленим сиром.

Залиште холонути в такому вигляді. Згодом поставите до холодильника на зберігання. Краще робити плавлений сир невеликими порціями, щоб був свіженький. Тепер уранці на сніданок у вас завжди будуть бутерброди зі смачним домашнім, а не покупним продуктом.

Популярне

Схожі статті

Ексдружина Остапчука Христина Горняк вперше показала свого нового бойфренда: він військовий (Фото)

Після розставання з шоуменом Володимиром Остапчуком 38-річна Христина Горняк довгий час була самотньою. Та зараз серце молодої жінки знову зайняте.

Про зміни у зовнішності Софії Ротару можна складати легенди: нові фото 77-річної зірки приголомшують

Легендарна українська співачка Софія Ротару продовжує дивувати бездоганним зовнішнім виглядом, навіть переступивши поріг 77-річчя. Що дозволяє артистці зберігати красу та молодість?

Обід без грама м’яса за копійки. Готую такі котлети 7 разів на тиждень: ніхто не вірить, що вони пісні

Котлети за цим рецептом виходять настільки смачними, що ніхто й не зрозуміє, що у них немає ні грама м'яса. Котлети виходять не лише смачними, а й ситними.