facebook

5 найкращих рецептів заготовок із капусти на зиму: навіть чоловік, який не “переварює” овочі – оцінив

Капусту можна заготовляти на зиму в декілька способів. Ось лише деякі з них – квашена, маринована, в розсолі, вітамінізована тощо. Це завжди дешево, смачно, а головне – дуже корисно.

Маринована капуста

Капусту пошинкуйте, а моркву натріть на тертушці. Змішайте овочі й додайте до них розчавлений часник. Приготуйте маринад. Для цього в окріп додайте цукор, сіль, олію та оцет. Залийте капусту маринадом, розкладіть по банках і закрутіть кришками. Тримайте у холодильнику протягом 2-3 місяців.

5 кращих рецептів заготівлі капусти на зиму

Квашена капуста

Так готують найчастіше. З’єднайте пошинковану капусту з натертою морквою. Засипте сіллю й залиште на 3 дні в теплі, щоб заквасилася. Якщо потрібна швидка капуста, закип’ятіть воду, всипте сіль та цукор. Розколотіть і залийте овочі.

5 кращих рецептів заготівлі капусти на зиму

Капуста в пакеті

Капусту змішайте з морквою. Всипте потроху цукру та солі. Ретельно перемішайте. Розфасуйте у кілька пакетів. Відправте їх до холодильника. Час від часу діставайте й струшуйте, щоб овочі перемішалися. За 2 дні таких процедур квашена капуста готова – можете пробувати.

5 кращих рецептів заготівлі капусти на зиму

Вітамінізована капуста з солодким перцем

Це та ж маринована капуста з морквою, до якої додайте ще цибулю, нарізану півкільцями, та солодкий перець, нарізаний соломкою. Всі овочі ретельно перемішайте та залийте маринадом на основі олії, цукру, солі й оцту. Далі перекладіть у банку, закрийте кришкою та зберігайте в холодильнику.

5 кращих рецептів заготівлі капусти на зиму

Вітамінізована капуста з буряком

У цьому рецепті присутні пошинкована капуста, натерта морква, півкільця цибулі, натертий буряк. Влийте олію та оцет, додайте сіль, цукор, приправу для моркви по-корейськи, горошини чорного перцю, кілька кружалець гострого перцю. Масу розкладіть по банках і стерилізуйте 20 хвилин після закипання. Після цього закрутіть і відправте на зберігання.

5 кращих рецептів заготівлі капусти на зиму

Популярне

Схожі статті

Весільна сукня пасує всім – заміжнім і самотнім: доведено Бужинською, Кухар, Огнєвіч, Нікітюк та іншими

Уявляти себе нареченою може будь-яка жінка – одружена, незаміжня, розлучена. Наші зіркові гості, вбрані у весільні сукні, сьогодні є цьому підтвердженням. Які ж вони гарні!

Чужі локони: хто з українських зірок носить перуки та накладне волосся? Я “ахнула”, як побачила ці фото

Деякі українські зірки виходять на сцену лише у перуці. При цьому, публіка й досі не здогадується, що їхнє волосся не натуральне. Про кого йде мова, читайте далі у матеріалі.

Обручка досі на місці, а сина ще не народила: дружина Дмитра Комарова показала, як змінилася після весілля

Дмитро Комаров незаслужено довго приховував від широкого загалу свою обраницю. А коли ми дізналися, що дружина мандрівника Олександра Кучеренко – красуня й розумниця – були неабияк спантеличені.