facebook

Спробувала картопляні кульки у кафе й довго шукала рецепт: нарешті вийшло приготувати так само смачно

Хрумкі картопляні кульки виходять дуже м'якенькими в середині. Якщо вмочити їх у кетчуп, то вийде ідеальний перекус. Готується все дуже просто – варену картоплю підсмажуємо у фритюрі.

Вам знадобиться:

  • 600 г картоплі;
  • 500 мл води;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. чілі;
  • 3 ст.лож. крохмалю;
  • 340 мл олії.
Картопляні кульки для перекусу у фритюрі

Щоб приготувати картопляні кульки, картоплю обчистьте, вимийте. Наріжте середніми кубиками. Перекладіть у каструльку. Залийте водою. Поставте на плиту. Коли вода закипить, вогонь прикрутіть і варіть 15 хвилин під кришкою.

Картопляні кульки для перекусу у фритюрі

Воду злийте, а картоплю перекладіть у глибоку миску. Розімніть виделкою на пюре. Посоліть. Всипте чілі та крохмаль. Перемішайте. Влийте 40 мл олії. Ретельно перемішайте до однорідності. Беріть рукою трішки пюре, формуйте невеликі кульки.

Картопляні кульки для перекусу у фритюрі

Поставте глибоку пательню на плиту. Влийте олію до половини місткості. Коли закипить, викладіть картопляні кульки. Треба, щоб вони плавали в жирі. Вогонь не прикручуйте. Олія повинна кипіти.

Спочатку вироби опустяться на дно. Згодом піднімуться догори. Паличками перевертайте кульки, що підрум’янилися, на інший бік. Смажте близько 7 хвилин. Коли картопляні вироби стануть хрусткими й рум’яними, дістаньте їх шумівкою.

Картопляні кульки для перекусу у фритюрі

Викладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Тепер можна подавати до столу й прохрумкотіти з усього серця. Такі картопляні кульки стануть чудовою альтернативою картоплі фрі.

Увечері під телевізор підуть на ура. За бажанням, у середину кожної кульки можете приховати шматочок твердого сиру. А ще, як варіант, можна обваляти кульки в панірувальних сухарях.

Популярне

Схожі статті

Сімейки з орнаментом для діда: Леся Нікітюк показала, чим радує свого молодшого на 9 років чоловіка

Леся Нікітюк, яка нещодавно розсекретила ім'я свого бойфренда, показала, які подарунки йому робить. Для свого молодшого на 9 років чоловіка телеведуча зробила досить специфічний сюрприз.

Навіть коту можна на стіл: Оля Полякова показала, як виглядає кухня в її заміському маєтку (Фото)

Популярна співачка Оля Полякова показала шанувальникам, як виглядає кухня в її заміському маєтку під Києвом. Будинок знаходиться в елітному селищі, куди так просто не потрапити.

Хліб в котлети не кладу! Свекруха навчила, що додавати до фаршу, щоб котлети були соковиті на другий день

Кожна господиня знає, що приготувати соковиті та ніжні котлети — це справжнє мистецтво. І хочуть знайти такий рецепт, де котлети залишаються м'якими навіть на наступний день після приготування.

Дуже пишні і без дріжджів. Навчилася у бабусі, як приготувати пухкі біляші з
м’ясом: готую за раз по 50 штук

Багато людей полюбляють соковиті біляші, але не всі вміють готувати їх вдома, особливо, якщо під рукою не виявилося дріжджів. Цей рецепт допоможе вам приготувати смаколик, не витративши багато часу.

Ніякого торта не треба! Смачний морквяний пиріг за 3 копійки: їсти будуть й ті, хто ніс воротить від моркви

Морквяний пиріг неодмінно здивує вас смаком та ароматом. Десерт не має нічого спільного з тою морквою, яку усі виловлюють із супу, та будуть їсти навіть діти, бо це – смачно.

Світом блукає, а притулисько собі знайти не може: чоловік Каменських Потап показав, куди поїхав після Дубаї

Деколи популярний український продюсер та співак Потап не перестає мандрувати світом, не залишаючись довго на одному місці. Невже співак не має за кордоном домівки, куди може повернутися та осісти?