facebook

Мою курочку під шапочкою гості з’їдають у першу чергу: салат готується дуже просто, а виглядає на всі 100

Спробувавши рецепт цього святкового салату, згодом не одна подія не відбуватиметься без курочки в шапочці. Кількість інгредієнтів обмежена – копчена курка, яйця, сир, помідори.

Вам знадобиться:

  • 200 г напівтвердого сиру;
  • 4 помідори;
  • 5 яєць;
  • 450 г копченої курки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 6 шматочків хліба;
  • 100 г майонезу;
  • 2 ст.лож. маку;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Салат Курочка в шапочці на свято

Курочка в шапочці підходить на будь-яке свято чи недільний родинний обід. Готується все дуже просто. Якщо завчасно зварити яйця, то взагалі зробите все дуже швидко. Починайте приготування з часникової олії.

Салат Курочка в шапочці на свято

Обчищений зубчик часнику натріть на дрібній тертушці або пропустіть крізь прес. Додайте мелений чорний перець та копчену паприку. Можете використати ще й інші улюблені спеції. Влийте олію та ретельно перемішайте. Допоки олія набиратиметься ароматом спецій, наріжте дрібними кубиками напівтвердий сир.

З хліба приготуйте грінки. Можете взяти батон. Тільки зріжте шкуринку. Тоді сухарики вийдуть світлими й гарними. Наріжте його дрібненько й підсмажте на сухій пательні. Коли хлібчик підсмажиться, приберіть його з пательні та підсмажте мак протягом 2 хвилин. Перекладіть на тарілку.

Салат Курочка в шапочці на свято

Тепер вилийте на сковорідку часникову олію. Заливайте через сито. Коли воно нагріється, додайте грінки. Підсушіть на слабкому вогні протягом 1 хвилини. Помідори наріжте кубиками. Яйця обчистьте і теж наріжте кубиками.

Шматочки копченої курки відділіть на частини, відкинувши кісточки та шкуринку. Наріжте кубиками. Майонез перекладіть у кондитерський мішечок. Тепер можете приступати до збирання салату.

Салат Курочка в шапочці на свято

Поставте на таріль кондитерське кільце. Викладіть нижній шар із копченої курки. Легенько притисніть і зробіть сіточку з майонезу. Далі шар яєць плюс майонезна сіточка. Трішки присоліть та поперчіть.

Помідори викладайте виделкою, щоб сік, який виділився з овочів, залишився на тарілці. Знову майонез. Потім сир і ще раз майонезна сіточка. Безпосередньо перед подачею кільце зніміть, з боків присипте маком, а зверху зробіть шапочку з сухариків.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?