facebook

Так сніданок готувала ще моя бабуся: змішую пшоно з молоком та дріжджами й на сковорідку – космічна смакота

Великі пшоняні оладки за бабусиним рецептом можна приготувати на сніданок, якщо є час на очікування. Адже дріжджове тісто має добренько підійти, щоб вироби вийшли пухкими й смачними.

Вам знадобиться:

  • 4 ст.лож. пшона;
  • 1 скл. теплої води;
  • 2 скл. молока;
  • 1 ст.лож. вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 1 скл. борошна.
Бабусині оладки на пшоні

Щоб приготувати бабусині оладки, пшоно насипте у ситечко. Поставте його над мисочкою й промийте окропом. Ретельно сполосніть крупу. Підніміть, щоб вода витекла. Ще раз занурте в чисту воду й розколотіть.

Бабусині оладки на пшоні

Пересипте вимите пшоно у сотейник. Залийте теплою водою та 1 скл. молока. Поставте на вогонь. Накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Прикрутіть вогонь до мінімуму й варіть крупу до готовності, час від часу помішуючи. Коли каша загусне, додайте шматочок вершкового масла. Перемішайте, щоб розтопилося. Зніміть каструльку з плити.

Бабусині оладки на пшоні

Вбийте у глибоку мисочку яйця. Всипте цукор. Збийте міксером, щоб маса стала пишною та збільшилася в об’ємах. З’єднайте пшоняну кашу зі збитими яйцями. Перемішайте ложкою. Влийте 1 скл. молока.

Всипте сухі дріжджі. Перемішайте. Додайте просіяне борошно. Перемішайте до однорідності вінчиком. Затягніть миску з тістом харчовою плівкою. Залиште на 40 хвилин. Тісто має збільшитися в об’ємах. Зніміть плівку. Перемішайте ложкою. Поверніть плівку назад і нехай постоїть ще 20 хвилин.

Бабусині оладки на пшоні

Пательню розігрійте на вогні. Змастіть за допомогою пензлика невеликою кількістю олії. Зачерпніть ополоник тіста й вилийте на сковорідку. Дайте йому розпливтися по всій поверхні.

Смажте на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Переверніть лопаткою на інший бік і смажте до готовності. Подавайте пшоняні млинці до столу з медом, варенням, сметаною тощо.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?