facebook

Рулетики з лаваша з горіхами, гарбузом та медом: східний смаколик на моїй кухні. Їдоків за вуха не відтягнеш

Хочете здивувати своїх улюблених їдоків чимось особливим? Тоді ці рулетики з лаваша із дивовижною начинкою — те, що треба, бо це справжній скарб східної кухні, який легко можна приготувати вдома.

І не дивно, адже ця випічка поєднує в собі солодкий смак гарбуза, аромат кориці та насиченість меду, а лаваш додає приємної хрусткості.

Інгредієнти

  • Лаваш — 2-3 листи (залежить від розміру)
  • 300 г сирого гарбуза
  • 4-5 чайних ложок цукру
  • 0,5 чайної ложки кориці

Для змащування лаваша:

  • 2,5 склянки сметани або олії
  • Або так: 1 яйце + 1 столова ложка сметани або майонезу + 40-50 мл молока

Для завершення:

  • Мед для змащування
  • Горіхи (волоські або будь-які інші) для посипання

Приготування

Рулетики з лаваша з горіхами, гарбузом та медом

Для цієї страви нам потрібен сирий гарбуз. Спершу почистьте його від шкірки та видаліть насіння. Потім натріть на середній тертці. Далі розстеліть лаваш на робочій поверхні та рівномірно змастіть його підготовленою намазкою — тією, яка вам більше до вподоби.

Після того на нього рівномірно викладіть натертий гарбуз. Посипте поверхню цукром та корицею, яка підкреслить солодкість овочу і додасть особливого аромату, що нагадає про східні солодощі. Якщо ви любите більш насичений смак, можете трохи збільшити кількість цукру або прянощі.

Обережно скрутіть лаваш з начинкою в щільний рулет. Щоб отримати зручні для випікання рулетики, розріжте його на 8 рівних частин. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом для випікання.

Тепер пензликом змастіть рулетики залишками намазки, щоб вони отримали красиву золотисту скоринку. Накрийте деко фольгою та відправте у розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин. Потім зніміть фольгу і залиште запікатися ще на 10 хвилин. Після випікання дістаньте вироби з духовки та щедро змастіть їх медом, поки вони ще теплі. Мед не лише додасть приємної солодкої ноти, але й зробить випічку ще більш апетитною та блискучою. Далі посипте меленими волоськими горіхами або будь-якими іншими на ваш смак — вони додадуть приємного хрусту та насиченого горіхового смаку. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Милі лаються, тільки тішаться: чому Надя Дорофєєва вважає, що сварки з Мішею Кацуріним їй лише на користь

Всі ми знаємо, що життя – це не тільки мед і троянди, а й паприка з перцем. Тому якщо ви чуєте нову пісню Дорофєєвої, знайте – можливо, вона народжена у словесному протистоянні з Кацуріним.

Картопля по-селянськи: влаштовую МакДональдз вдома щодня! Готую як у знаменитому фастфуді, а може й краще

Хрустка, ароматна та приємно м'яка всередині картопля по-селянськи — одна з найпопулярніших страв у знаменитих фастфудах. Але чи знали ви, що цей кулінарний шедевр можна легко приготувати вдома?

Дівчинка, яка зіграла стільки ролей, що позаздрять відомі кінозірки: як живе юна актриса Єфросинія Мельник

Маленька зірочка — такою запам'яталася нашим глядачам Єфросинія Мельник. Її ім'я вже давно асоціюється з юним талантом, який майстерно втілює образи, здатні зворушити до сліз або викликати усмішку.

Свідома бездітність: хто з українських зірок не бажає мати дітей – Леся Нікітюк, Данилко, Дорофєєва

Їхня історія нагадує про те, що бути щасливим можна і без традиційних уявлень про сімейне життя, а справжнє щастя завжди починається з внутрішньої гармонії та усвідомлення власних бажань.

“Ммм” — це така смакота! А все просто: трошки картоплі та м’яса запікаю на вечерю у мішечках з фольги

Ми знайшли ідеальний варіант сімейної вечері, яка має показний вигляд та з легкістю готується. Це — запечені в мішечках з фольги картопля з м'ясом.

Тоня Матвієнко просуває у шоу-бізнес своїх дочок: одній обрала музику, а в іншій виявила кулінарний хист

Допомагати своїм дітям — це природне прагнення кожного з батьків. І якщо для звичайних людей це може бути оплата курсів або підготовка до вступу, то для зірок шоу-бізнесу, це щось більше.