facebook

Пора року навіяла: печиво “Осінній листочок”. Готую з простих продуктів показну солодку випічку на свята

Осінь приносить натхнення своїми теплими кольорами, ароматами і настроєм. Саме в цей час хочеться особливих солодощів, які б відображали атмосферу цієї пори року. 

Ми подумали, що печиво “Осінній листочок” стане ідеальним варіантом для затишного чаювання або доповнення до святкового столу. Його легко приготувати з простих інгредієнтів, які зазвичай є на кухні, а вигляд у формі листочків додає осіннього шарму.

Інгредієнти

Борошно — 430 г

Цукор — 120 г

Олія — 160 мл

Яйця — 4 штуки

Розпушувач тіста — 2,5 чайної ложки (10 г)

Ванільний цукор — 10 г

Сіль — 0,5 чайної ложки

Какао — 4 чайні ложки

Приготування

Пісочне печиво Осінній листочок

Почніть з приготування основи для пісочного тіста. Змішайте яйця з цукром, олією, сіллю та ванільним цукром. Додайте розпушувач і поступово всипайте борошно. Замішуйте до отримання тіста рідкої консистенції.

Далі розділіть його на дві рівні частини. В одну з них додайте какао і ретельно перемішайте. Тепер до кожної частини (темної і світлої) поступово всипайте борошно і замісіть тісто до еластичного стану. Обидві частини тіста мають бути м’якими та легко піддаватися формуванню.

Після того відщипніть від кожної частини тіста невеликі шматочки й сформуйте з них кульки. Потім розкачайте їх у валики, після чого поєднайте темний та світлий валики разом, злегка притискаючи їх, щоб створити форму листочка. Одну сторону печива вмокніть у цукор, а потім ножем або зубочисткою намалюйте прожилки на поверхні, щоб надати печиву вигляду осіннього листка.

А вже потім викладіть заготівлі на деко, застелене пергаментним папером. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво приблизно 15 хвилин.

А ще от вам від нас бонус у вигляді креативу:

  • Підсипте трохи коричного цукру до світлої частини тіста, щоб додати аромату.
  • Для яскравішого вигляду можна пофарбувати частину тіста натуральними барвниками, як-от морквяний сік чи шпинатний порошок.
  • Якщо хочете отримати більш розсипчасте печиво, замініть частину олії на вершкове масло.

Популярне

Схожі статті

“Без пари”: дружина Влада Ями Ліліана поділилася головним та натякнула, що їй доведеться бути самій

Ліліана, дружина хореографа Влада Ями, поділилася особистими думками щодо свого життя. Останні події привернули увагу не через професійні досягнення її чоловіка, а через численні вечірки.

Все ж таки не рідні? Галкін показав спільних з Пугачовою дітей, які не те що на батьків, між собою не схожі

Домисли навколо родини Пугачової та Галкіна не вщухають. 11 років жовта преса порушує питання, наскільки близькі Ліза та Гаррі, до своїх батьків, і чи справді вони їхні біологічні спадкоємці.

Як змінився та виріс син Кароль: Веня вже на голову вищий за Тіну, симпатичний, міцний та серйозний

Час плине, діти виростають. Здавалося б ще зовсім недавно Тіна Кароль тішила милими фото маленького Вені, і раптом всі побачили поряд з нею дорослого, майже 16-річного, юнака.

Хто сказав, що сніданок має бути звичайним? Збивайте кабачки з кефіром: смачніше страви вранці годі й шукати

Традиційні бутерброди та каші вже давно стали частиною наших буднів, але є способи зробити сніданок цікавішим, смачнішим та, що не менш важливо, кориснішим.

Народить найвибагливіший знак Зодіаку: дружина Остапчука Катерина сказала, коли з’явиться їхній нащадок

Всі, хто цікавиться життям публічних людей, знають, що Володимир Остапчук та його друга дружина Катерина з нетерпінням очікують на поповнення в родині, бо ця пара ділиться найінтимнішими моментами.

Настирливо пхнеться в аристократи: Фреймут капітально омолодилась і повернула образ, на який клюнув Притула

Ольга Фреймут нині вирішила приміряти нову роль — і не абияку, а аристократки. Здається, що навіть англійські лорди нервово п'ють чай з печивом, коли чують про її новий "Клуб манер" у їхній столиці.