facebook

Всього 2 яйця і 5 хвилин часу й на столі ситний сніданок: повітряне суфле буквально тане в роті

З 2 яєць та шматочка вершкового масла можна приготувати королівський сніданок. Ніжне суфле просто танутиме в роті. Тож виділіть трішки часу вранці, щоб побалувати себе цим нереальним смаком.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 1 дрібка солі;
  • 15 г вершкового масла.
Ніжне яєчне суфле на сніданок

Щоб приготувати на сніданок яєчне суфле, акуратно вбийте в глибоку миску яйця. Жовтки мають залишитися цілими. Дістаньте їх ложкою й перекладіть у невелику піалу. Трішки присоліть та збийте вінчиком.

Білки збийте міксером до крутих піків. Ложку білків додайте в жовтки й перемішайте вінчиком до однорідності. Після цього жовту масу перелийте до білої. Акуратно з’єднайте обидві силіконовою лопаткою, роблячи рухи по колу знизу вверх.

Ніжне яєчне суфле на сніданок

Розігрійте пательню. Покладіть шматочок вершкового масла. Дайте йому розплавитися, змастивши силіконовим пензликом усю поверхню сковорідки разом із бортиками. Обережно викладіть яєчну масу. Розподіліть лопаткою по всій поверхні.

Ніжне яєчне суфле на сніданок

Коли яєчна маса знизу прихопиться й набуде золотавого відтінку, за допомогою двох лопаток складіть омлет удвічі так, щоб підсмажений бік був з обох сторін. Накрийте кришкою і ще трішки підсмажте. Потім переверніть і нехай дійде з іншого боку.

Перекладіть готове яєчне суфле на тарілку. Ззовні буде хрумка скоринка, а в середині ніжна м’якота. Насолоджуйтеся, і нехай весь світ зачекає!

Ніжне яєчне суфле на сніданок

Для приготування такого сніданку потрібно брати виключно свіжі яйця. Тож, коли вибираєте у супермаркеті, зверніть увагу, щоб шкаралупа була однотонною без плям та ушкоджень. Яйця на дотик мають бути не липкими.

Особливо прискіпливі можуть просвітити яйце ліхтариком. Не повинні просвічуватися плями. Ще можете струснути яйце. Якщо щось бовтається в середині, не купуйте – воно точно не свіже.

Популярне

Схожі статті

Тепер зрозуміло, чому Андрій Данилко не має дружини та дітей: артист чесно розповів про своє особисте життя

Андрій Данилко досягнув неабиякого успіху в кар'єрі і став зіркою не лише в Україні, а й далеко за її кордонами. При цьому Данилко залишається самотньою людиною без сім'ї та дітей.

“Серйозний парубок!”: Дмитро Гордон показав, як виглядав 30 років тому – стрункий, не лисий і з Могилевською

Дмитро Гордон частенько останнім часом радує нас архівними світлинами. Ось знайшов фото майже 30-річної давнини, де позує з Наталею Могилевською. Журналіста неможливо впізнати, адже тоді мав волосся.

Вона була щаслива чи лише намагалась такою здаватись? Уся правда про шлюб Фріске з Шепелєвим, яку він ховав

Дмитро Шепелєв і Жанна Фріске були щасливі разом і мали спільну дитину. Коли життя співачки завершилось, викрились не найприємніші деталі про їхні стосунки.

Потап стане дідом раніше, ніж Каменських народить дітей: падчерка репера вийшла заміж і планує поповнення

Ще кілька років тому репер Потап в інтерв'ю зізнавався, що планує стати багатодітним батьком. Та зараз у нього набагато більше шансів стати дідусем, ніж батьком малюка.

Віктор Франкович, Владислав Миколайович, Олег Анатолійович: це найвідоміші українські зірки, а ви й не знали

Для кожної людини приходить той час, коли її починають називати по батькові. Ось і наші знаменитості – не виключення. Імена вже не Віктор Павлік, Влад Яма чи Олег Винник, а трішки довші.

По салонах не бігає, бо любить “тиху розкіш”? Манікюр Наталії Сумської став модним трендом (ФОТО)

68-річна акторка Наталія Сумська започаткувала нову моду на манікюр. Тепер жінок із таким нігтями як у Сумської вважають стильними та сучасними.