facebook

Пухкі яблучні сирники без борошна: геніально простий рецепт завжди тримаю в голові і жодного разу не схибила

Цей простий рецепт під силу навіть тим, хто тільки починає освоювати кулінарні ази. І ще одна приємна деталь — сирники можна приготувати без використання звичайного борошна.

Його можна замінити манкою — це додасть сирникам особливої ніжності.

Інгредієнти

  • Яйце — 1 штука (або жовток)
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Манка — 2,5 столові ложки. (50 г)
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Сіль — щіпка
  • Яблука — 200-300 г (1,5-2 середні яблука м’яких сортів)
  • Борошно — 2 столові ложки (для формування)
  • Рослинна олія — 3 столові ложки
  • Кориця або родзинки — за бажанням

Приготування

У зручній посудині змішайте сир з яйцем (або жовтком) до однорідної маси. Всипте цукор, щіпку солі та ванільний цукор. Сюди ж — манку, яка поступово вбере вологу, надаючи тісту ніжності. Якщо хочете додати родзинок, це найкращий момент.

Далі натерті яблука — це “секретний” інгредієнт, який зробить ваші сирники особливо м’якими, ароматними та соковитими. Натріть яблука на середній терці та злегка відтисніть зайвий сік, якщо плоди дуже соковиті. Додайте масу до сирного тіста та ретельно перемішайте. Якщо любите корицю, додайте її зараз — вона створить додатковий ароматний акцент.

Готове тісто може бути трохи липким, тому присипте руки борошном. Поділіть його на дві частини та сформуйте з кожної “ковбаску” товщиною 3-4 см. Наріжте “ковбаски” на невеликі шматочки-сирники. За допомогою ножа або склянки надайте їм рівну, красиву форму.

Яблучні сирники без борошна

Тепер розігрійте на сковороді рослинну олію на середньому вогні. Викладіть сирники та обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону. Коли сирники отримають красивий рум’яний відтінок, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та потоміть ще 7 хвилин.

Найкраще подавати їх гарячими, коли  скоринка ще хрустка, а всередині вони м’які та ароматні. Пригощати можна з класичною сметаною, медом, фруктовим чи ягідним джемом або сиропом.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає перша дружина Назарія Яремчука, яка народила легенді 2 синів: хто б міг подумати, що їй 69

Про те, як виглядає зараз перша дружина Назарія Яремчука Олена Шевченко розповів ОBOZ.UA старший син співака. Він також поділився сімейними світлинами, які ніде раніше не публікувалися.

Вигляд має пречудовий, але до чого тут спорт та ЗОЖ: Ані Лорак не каже правди про маніпуляції із зовнішністю

Ані Лорак вкотре привернула до себе увагу, заявивши про секрети своєї краси: спорт, здоровий спосіб життя, правильне харчування. Але, як це часто буває, історія виявилася не зовсім прозорою.

Бабине літо: чому так називається меланхолічна пора року, коли зазвичай буває та чи повернеться у листопаді

Коли здається, що вже назавжди прийшла холодна пора, настає дивовижне явище — бабине літо. Чому воно так називається і чи встигне теплінь нагадати про себе в листопаді — про це наша стаття.

Хто з зірок помішаний на красі і заради неї готовий на все: Ірина Білик, Тіна Кароль, Микола Тищенко

Старіти не хочеться нікому. Особливо важко це сприйняти тим, хто постійно на очах у глядачів — зіркам. Їхня професія часто вимагає завжди залишатися молодими, красивими та привабливими.

“Однією рукою даю, а іншою забираю”: Оля Полякова про свої стосунки з обома доньками. З малою складно

Всім відомо, Оля Полякова завжди стоїть горою за своїх дітей. І вона знає, що справжня любов — це здатність прийняти вибір дітей, навіть якщо він не відповідає твоїм уявленням про ідеал.

Найсмачніший медівник: робимо так, як наші бабусі. Готуємо та їмо з насолодою, а рецепт передаємо у спадок

Є речі, які ніколи не виходять з моди, бо мають у собі щось особливе, щось непідвладне часу. Саме таким є справжній медівник — класичний домашній торт, який печуть вже не одне покоління.