Домашні цукерки з вершків і полуниці: простий рецепт без желатину

На вигляд домашні цукерки нагадують мармелад, але в цьому рецепті немає ні желатину, ні агар-агар.

Інгредієнти:

Для вершкової маси:

  • вершки – 350 мл
  • цукор – 60 г
  • кукурудзяний крохмаль – 45 г
  • ваніль

Для полуничної маси:

  • свіжа або заморожена полуниця – 300 г
  • цукор – 80 г
  • кукурудзяний крохмаль – 35 г
  • вода – 40 мл.

Спосіб приготування:

  1. Вершки вилити в каструлю. Додати цукор, крохмаль, ваніль. Перемішати масу вінчиком і поставити на вогонь. Варити до загустіння крему, постійно помішуючи.
  2. Потім перелити вершкову масу в форму і розрівняти. Але перед цим потрібно форму трохи змастити олією. Залишити на 20 хвилин на столі, маса повинна добре застигнути.
  3. З полуниці зробити пюре. Потім ягоди перекласти в каструлю, додати цукор і проварити кілька хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.
  4. Кукурудзяний крохмаль з’єднати з водою, перемішати до однорідності і додати в гаряче полуничне пюре. Масу потрібно постійно помішувати. Коли пюре закипить і почне густіти, проварити ще одну хвилини і зняти з вогню.
  5. Готовим ягідним пюре покрити вершковий шар. Масу рівномірно розподілити. Залишити десерт остигати на столі. Потім щільно накрити харчовою плівкою і прибрати на 30-50 хвилин у холодильник.
  6. Десерт витягти з форми, нарізати на шматочки. За бажанням цукерки можна обваляти в кокосовій стружці.

Приємного чаювання!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.