Рецепт смачного холодцю з курячих шлуночків і навіщо їх посипати содою

Курячі шлуночки - корисний і смачний субпродукт. Як зробити пупочки м'якими і приготувати з них чудовий холодець - наш рецепт.

Курячі шлуночки або як їх ще називають – пупочки, корисні і смачні субпродукти. Вони практично не містять жиру, калорійність невисока – всього 115 ккал на 100 г відвареного продукту.

Користь курячих пупков

Складаються вони з високоякісного білка, який повністю засвоюється, містять багато вітамінів, зокрема всю групу В, фолієву кислоту, так необхідну вагітним, калій, цинк, залізо. З цієї причини їх включають в раціон при анеміях, при відновленні після хвороб.

Завдяки щільному і пружнму м’ясу, що складається з м’язової тканини, шлунки стимулюють травні процеси, очищають стінки кишківника від накопичень, а ще – масажують ясна під час пережовування.

 Курячі шлуночки
Курячі шлуночки

Практично кожна господиня має в своєму запасі кілька страв з пупочків. Правда, часто від них відмовляються тільки тому, що готувати довго, а вони все одно жорсткі.

Але є один простий секрет, за допомогою якого на готування піде набагато менше часу, а саме м’ясо буде ніжним і м’яким.

Шлуночки в соді

Так-так, саме сода зробить м’ясо м’яким і ще смачніше. А вступити треба так: на кожні 200 г шлуночків треба взяти 1 ст.л. з гіркою звичайної харчової соди. У нас для рецепта буде 600 г продукту – треба промити, зняти плівки, пересипати содою, перемішати рівномірно, накрити і залишити на півгодини.

Шлуночки з содою
Шлуночки з содою

Потім промити водою від соди (найпростіше в друшляку) і можна готувати смачний холодець.

Рецепт

Нам знадобиться:

  • 600 г курячих шлуночків;
  • 2 л води;
  • одна морква;
  • одна цибулина;
  • шматок кореня селери (можна і інші коріння);
  • пару листочків лавра;
  • перець горошком;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • 20 г желатину;
  • зелень петрушки;
  • улюблені спеції для бульйону;
  • пару оливок і 1 маринований огірочок (за бажанням);
  • 2 зубки часнику.
Інгредієнти для холодця
Інгредієнти для холодця

Приготування:

  1. Промиті шлуночки, коріння і цілу цибулину заливаємо холодною водою і варимо на мінімальному вогні 45 хвилин. Якщо хочете, щоб бульйон був більш наваристий, можна також взяти курячу спинку або інші частини – з відвареного м’яса потім можна зробити начинку для млинців або котлети.
  2. Через півгодини відбираємо чашку бульйону, нехай охолоне і в ньому замочуємо желатин. Через 5 хвилин його відправляємо в каструлю
  3. Тоді ж додаємо перець, зелень, лаврушку, солимо і доводимо бульйон до потрібного смаку.
  4. Шлуночки витягаємо, дрібно ріжемо.
  5. У формочки для кексів (або які хочете) ріжемо на дно оливки або огірочок, часник тонкими пластинками, поміщаємо шлуночки і заливаємо бульйоном.
  6. Поміщаємо в холодильник до застигання.
Формочки для застигання
Формочки для застигання

Таке блюдо і гостям не соромно подавати.

Холодець із шлуночків
Холодець із шлуночків

 

 

 

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.