Рецепт легендарного кремлівського чорного торта «Поль Робсон»: простіше простого, а смак казковий

Торт Поль Робсон, придуманий кремлівськими кухарями, вже скоро 50-років вважається еталоном кондитерського мистецтва - мінімум інгредієнтів, а смак і вигляд бездоганні.

У радянські часи кухаря, які готували для членів КПРС і кремлівських секретарів, винайшли багато страв, які стали відомими на весь світ. Наприклад, баялди – холодне рагу з баклажанами, помідорами, цибулею, часником і заправкою з томатної пасти, яке чомусь отримало назву Юрій Гагарін. Ще салат Столичний з огірків і маленьких кабачків – він так і називається у всіх ресторанах світу. Торт Наполеон, еклери Радянські. Можна довго перераховувати.

А ще був придуманий торт Поль Робсон, який вже скоро 50-років вважається еталоном кондитерського мистецтва – мінімум інгредієнтів, а смак і вигляд бездоганні.

Присвячений цей торт відомому американському співакові Полю Робсону, великому другу СРСР.

Співак Поль Робсон
Співак Поль Робсон

Пояснення до рецептом такі: шоколадні коржі – як колір шкіри негритянського барда; білий крем символізував білизну його зубів, а тертий шоколад і крихтою – кучеряве волосся. Спочатку торт називався Кудрі Поля Робсона, але потім назву скоротили. Форма торта напівшар, як голова.

Спробуйте зробити цей торт – ви будете здивовані, наскільки це просто.

Торт Поль Робсон
Торт Поль Робсон

що знадобиться

  • 2 яйця;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 1 ч. Л. соди;
  • 2 ст. л. какао;
  • 3 ст. л. топленого вершкового масла.

Для крему:

  • 1 банка згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;

приготування

  1. Все інгредіенти для коржів просто добре змішати, розділити на 2 частини і кожен корж випекти окремо при 180 градусах 30 хвилин. Як залишиться, кожен ниткою розділити на дві частини. Обізати їх по краях, щоб були рівними, можна в формі напівкулі. залишок крихти піде на присипку.
  2. Розмягчене масло збити зі згущеним молоком з легкий крем, перемазати коржі, верх і боки.
  3. Залишок коржів пропустити через м’ясорубку, змішати з тертим шоколадом і покрити торт.

Популярне

Схожі статті

І тільки смерть розлучила їх: Скрябін, Писанка та чоловік Тіни Кароль до останнього подиху жили у шлюбі

Міцні зіркові родини іноді здатна розбити лише смерть. Дуже прикро, що подібне сталося з Кузьмою Скрябіним, Русланою Писанкою та чоловіком Тіни Кароль. Другі половинки зберігають вірність.

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.