Головні таємниці серіалу “Величне століття”: Бурак Озчівід, Мер’єм Узерлі і Пелін Карахан розповіли вперше

Серіал "Величне століття" став справжнім хітом у багатьох країнах світу. До сих пір історія про середньовічну Турецьку імперію користується популярністю. Пропонуємо вам дізнатися кілька маловідомих фактів про улюблений серіал.

Серіал “Величне століття” дивилися мільйони телеглядачів в більш ніж 50 країнах світу. Картина стала популярною не тільки в Туреччині та країнах Східної Європи, а й на території Франції, Італії, Іраку, Ірану, Китаю і ряду африканських країн. Як же творцям вдалося зробити справжній серіальний шедевр?

Бюджет

Кадр с сериала "Великолепный век"
Кадр з серіалу “Чудовий століття”

Бюджет “Величного століття” становить понад два мільйони доларів. Для турецького кіновиробництва це неймовірні гроші. Варто зазначити, що основна частина суми пішла не на гонорари акторам, а на створення неповторних декорацій і костюмів героїв.

Мехмед Гюнсюр

Мехмед Гюнсюр в "Великолепном веке"
Мехмед Мехмет Гюнсюр в “Величному столітті”

Актор Мехмед Гюнсюр буквально помолодшав під час зйомок серіалу. У свої 37 років зірка турецького кінематографа грав 18-річного сина султана Сулеймана Мустафу. Його екранний батько, актор Халіт Ергенч, старше Мехмеда всього на п’ять років.

Інша Хюррем

Ойкю Челик
Ойкю Челік

Творці серіалу бачили роль Хюррем у виконанні турецької актриси Ойкю Челік, однак, з’явилося одна перешкода – зайва вага. На думку знімальної групи, у Ойкю було шість зайвих кілограмів для ідеального перевтілення в головну любов Сулеймана. Таким чином актриса отримала відмову в с’мках, а Хюррем весь світ дізнався у виконанні рудоволосої Мер’єм Узерлі.

Скарги на серіал

"Великолепный век"
“Прекрасне століття”

Творці серіалу і ЗМІ, які писали про нього, отримали близько 70 000 скарг від різних організацій і людей. “Величне століття” звинувачували в спотворенні історії. А в самій Туреччині були навіть заворушення після того, як серіал вийшов на екрани. Знімальна група картини визнає, що іноді доводилося свідомо порушувати історичну правду, але це робилося тільки для розвитку інтриги в сюжетній лінії.

Популярне

Схожі статті

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!