Світлана Тихановська: лінгвіст, мати, дружина і нова героїня Білорусі. Що ми знаємо про ту, хто кинув виклик Лукашенко?

Світлана Тихановська пішла в політику через затримання чоловіка. Вона лінгвіст, мати, дружина і нова героїня Білорусі. Що ще ми знаємо про ту, хто зважився кинути виклик Лукашенко?

Вчора, 9 серпня, в Білорусі відбулися президентські вибори, які привернули до себе увагу всього світу. Причина в арештах кандидатів з подальшим зняттям їх кандидатур. У зв’язку з цим виклик чинному при владі вже цілих 26 років Олександру Лукашенко кинула Світлана Тихановська.

Освіта

Світлана Пилипчук (в дівоцтві) родом з невеликого містечка Микашевичі. Народилася вона в 1982-му році, зараз їй 37, але вже у вересні виповниться 38. Після закінчення школи з відзнакою поступила на філолога в Мозирський педагогічний університет.

Маючи на руках диплом з іноземних мов, героїня статті почала будувати кар’єру перекладача, а ще вона працювала в благодійному фонді, який допомагає всім, хто постраждав від наслідків аварії в Чорнобилі. Останні роки Тихановська присвятила себе вихованню 4-річної доньки та 10-річного сина.

Светлана Тихановская на встрече с избирателями
Світлана Тихановська на зустрічі з виборцями

Прихід в політику

Цілком можливо, що з політикою Світлана ніколи і не зв’язала б своє життя, якби не її чоловік — 41-річний підприємець і YouTube-блогер Сергій Тихановський. Це він першим висувався на вибори, проте його затримали і ЦВК відмовила йому в реєстрації. Тоді дружина встигла зареєструватися замість нього, так вона і опинилася в списку кандидатів.

Чоловік зізнався, що нічого не знав про це рішення дружини, а тому був шокований. Але вона це зробила заради його порятунку і заради можливості продовжити їх передвиборчу програму.

Цікаво, що Тихановську в принципі ніколи не цікавила політика, а на виборах вона була всього лише раз. Їй тоді було 18 і свій голос вона тоді віддала за Лукашенко — нинішнього головного суперника.

Сергей Тихановский
Сергій Тихановський

Що Світлана обіцяє своїм виборцям

Героїня статті чесно заявила, що в разі перемоги незабаром піде у відставку і організує перевибори, оскільки в політиці практично нічого не розуміє. Впевнена вона в одному — все повинно бути максимально чесно і прозоро, а глава країни повинен робити все на благо народу.

Проте Світлана має намір насамперед звільнити всіх політв’язнів і повернути людям незаконно виписані штрафи. Також вона має намір затвердити Конституцію 1994-го, де ясно вказано, що один і той же президент може обиратися не більше ніж на 2 терміни.

«Я прийшла не заради влади. Я проста людина, жінка і мати, яка хоче і може зробити наше життя таким, на яке ми заслуговуємо», — підсумувала Тихановська.

Александр Лукашенко является президентом Беларуси уже целых 26 лет
Олександр Лукашенко є президентом Білорусі вже цілих 26 років

Результати виборів в Білорусі

За попередніми підсумками Лукашенко отримав під 80% голосів, Світлана близько 6%. Це дані за підрахунками ЦВК. А ось судячи з опитувань людей на виході з виборчих дільниць, у нинішнього президента всього 14%, тоді як у Тихановської 72%.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.