20 курсів хіміотерапії, інвалідна коляска, хоспіс, смерть: історія хвороби померлого сина Віктора Павліка

7 серпня стало відомо про смерть сина Віктора Павліка на 22-му році життя після тривалої і важкої боротьби з раком кісток. Пропонуємо згадати його історію хвороби.

Спочатку все не здавалося таким серйозним, адже коли в серпні 2018-го герой статті звернувся до лікаря через скарги на оніміння ніг, ніхто й подумати не міг, що це симптоми важкої недуги.

Після обстеження виявилося, що його спинний мозок пережимає злоякісне новоутворення. Діагноз — саркома хребців або, кажучи простою мовою, рак кісток і м’яких тканин.

Паша с родителями — Ларисой Созаевой и Виктором Павликом
Паша з батьками — Ларисою Созаєвою і Віктором Павліком

З тих самих пір Павло боровся з хворобою, проте лікування ситуацію не покращувало. В результаті в червні син артиста налякав усіх своєю заявою про припинення подальшої терапії через її безглуздість. Тоді ж його ліва рука почала втрачати функціональність, а ноги і зовсім не могли ходити, тому він був змушений пересісти в інвалідний візок.

Оскільки публікація хлопця виглядала досить відчайдушною, незабаром він пояснив, що таке рішення прийняв разом з лікарями. Руки ніхто не опускав, це було необхідно для того, щоб імунітет зміг відновитися. Головна проблема хіміотерапії в тому, що вона вражає не тільки злоякісні, але і здорові клітини.

Павел Павлик хотел быть военным
Павло Павлік хотів бути військовим

1 червня мама Паші Лариса Созаєва поділилася фотографією з лікарняної палати, з підпису до якої було ясно, що лікування триває. На той момент вони проходили двадцяту хімію.

Незабаром колишня дружина Віктора Павліка розповіла, що після останнього курсу лікування син разом з нею знаходиться в хоспісі. Тоді ж жінка зізналася, що через хворобу дитини їй довелося бути сильною, щоб поруч з такою мамою він не втрачав надії. Крім того, Лариса навчилася говорити з Павлом про смерть, однак ніхто не міг подумати, що це трапиться так скоро.

Лариса в палате сына
Лариса в палаті сина

Новина про те, що Павліка-молодшого не стало, потрясла весь український шоу-бізнес. Свої співчуття родині висловили Ольга Фреймут, Олександр Пономарьов, Катерина Бужинська, Гайтана та інші вітчизняні зірки.

Сам Віктор відреагував на втрату сина публікацією в соцмережах відео з молитвою і підписом: «Спочивай з Богом, синку. Ти тепер мій ангел».

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.