Сьогодні Майклу Джексону виповнилося б 62 роки: 15 фактів про легенду, які вас дуже здивують (фото і відео)

Уже 12 років як пішов в інший світ найпопулярніший і найскандальніший співак останніх ста років точно. Від чого помер Майкл Джексон - неясно до сих пір, а ось чому - всім зрозуміло.

29 серпня людині, який перевернув сучасну культуру, виповнилося б 62 роки. Більше 10-років після його смерті його творчість і життя обговорюють і багатьом таємницям немає пояснення. Ось тільки деякі факти з життя великого Майкла Джексона.

Майкл Дженсон на сцені
Майкл Дженсон на сцені

Він народився в темношкірій сім’ї з 10-ма дітьми. Його батько був садистом і дуже сильно ображав дітей.

Сім'я Майкла Джексона
Сім’я Майкла Джексона

Вперше вийшов на сцену в 5 років в сімейної групі “The Jackson 5 “. У неї є своя зірка на алеї слави в Голлівуді, тому Майкл єдиний артист, у якого 2 зірки.

Багато ходило міфів про відбілюванні шкіри – він з чорношкірого юнака перетворився на білого чоловіка. Насправді, це була його трагедія – в 25 років Джексон захворів вітіліго у важкій формі. Його шкіра місцями ставала зовсім білою, а місцями залишалася чорною. Тому на вихід в люди йому накладали білий грим. На цьому фото видно, що на руках у нього залишилися чорні плями.

Фото Майкла Джексона
Фото Майкла Джексона

Через хворобу у нього від перебування на сонці з’являлися моторошні опіки, а очі червоніли і сильно боліли, тому він завжди ходив в окулярах і закривав обличчя. А з дитинства він хворів вовчак та ці дві хвороби зіпсували йому життя.

Він зробив всього 2 пластичні операції на носі. в 1979 він впав на репетиції і зламав ніс. Довелося два рази відновлювати перегородку і заодно йому підправили форму. Друга операція виявилася невдалою и ніс йому омпутували.

У 1984 році Майкл отримав опік обличчя другого ступеня через вибух піротехніки на зйомках рекламного ролика Пепсі. В якості компенсації компанія виплатила Джексону $ 1,5 млн.

Майкл дуже любив військову форму, тому йому створили цілий гардероб сорочок і кітелів на цю тематику.

Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона
Кітель Майкла Джексона

Джексон єдиний в світі, хто тиснув руку трьом президентам США і англійській королеві, не знімаючи рукавички.

Майкл Джексон і Джордж Буш-старший
Майкл Джексон і Джордж Буш-старший

Один з користувачів соціальних мереж зазначив, що одна з єгипетських скульптур в Чиказькому музеї історії дуже схожа на Майкла. Через це його стали називати Прибулець з минулого.

Всі звинувачення в педофілії виявилися вигаданими через дітей. Про це зізнався сам хлопчик, який звинувачував співака, а його батько після цього повісився. Джексон дійсно просто любив дітей і в своєму парку Неверленд давав можливість бідним і хворим малюкам відчути себе щасливими.

Про це було знято фільм “Залишаючи Неверленд “.

Щорічно Майкл перераховував більше $ 120 млн на лікування дітей, хворих на рак.

Ходили чутки, що Майкл спить в барокамері, так як збирається прожити 150 років. Насправді, це був просто тролінг жовтої преси – Майкл сам придумував всякі дурні плітки про себе. В тому числі, що він боїться мікробів, тому ходить в масці і рукавичках. Він був змушений так робити через вітіліго.

Знамениту місячну ходу Майкл придумав, дивлячись на виступи великого французького міма Марселя Марсо.

До сих пір не побитий рекорд популярності Майкла Джексона: він отримав 15 «Греммі», понад 100 інших премій, 25 раз потрапляв до Книги рекордів Гіннесса.

Всього в світі було продано більше 1 мільярда альбомів виконавця при його житті і майже стільки ж – після смерті.

У Майкла будинку був цілий зоопарк, він визволяв тварин з лабораторій, де вони були піддослідними і їх годував до кінця життя. Улюбленицею була шимпанзе по кличці Бабблз.

З сестрою Дженнет Майкл записав самий дорогий кліп в історії музики на пісню Scream (1995 рік).

11.09.2001 року у Майкла була призначена зустріч в одній з веж-близнюків саме в той час, коли в неї врізалися літаки. Але він проспав і під’їхав, коли вежі впали.

Одна з найвідоміших і впізнаваних композицій у всьому світі – Billie Jean. Це був перший кліп Майкла на MTV.

Кліп «Thriller» єдиний в світі має власну версію Lego.

Яким би він не був, Майкл Джексон назавжди залишиться в історії людства як один з найяскравіших його представників.

Популярне

Схожі статті

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!