Верховна Рада прийняла закон “Полякової ” – не дарма мітингували: які преференції отримають артисти

Карантин боляче вдарив в першу чергу по малому і середньому бізнесу. Але чимало постраждали і артисти. Навіть не стільки вони самі, як їхні співробітники. Що тепер зміниться?

Багато артистів в період карантину втратили всі доходи – концерти, виступи, навіть корпоративи були скасовані, зупинилися всі кінозйомки. Звичайно, що бідувати вони не стали, а ось їх колективи постраждали сильно.

Ці люди (бек-вокал, підтанцьовка, костюмери, стилісти, працівники сцени і багато інших) як і більшість українців живуть на зарплату. Їм платить артист зі своїх гонорарів. Але раз артист не отримує грошей, то і його колектив залишається без засобів до існування.

так проводив карантин український шоу-біз
Так проводив карантин український шоу-біз

До речі, в РФ на період карантину кожен артист має можливість звернутися за матеріальною допомогою в розмірі МРОТ раз на місяць. І багато хто так і зробили, віддавши ці 12 тисяч рублів (трохи менше 5 тисяч гривень) своїм співробітникам.

Таку допомогу отримують Регіна Тодоренко, Микола Басков і Діма Білан. А ось Григорію Лепсу, Пригожину з Валерією, Агутіну, Кіркорову і Тіматі відмовили, так як вони свої команди відправили в неоплачувані відпустки. Що виставило їх у вельми непривабливому вигляді перед публікою – маючи багатомільйонні статки і витрачаючи шалені гроші на одяг і порожні розваги, вони пошкодували платити хоча б мінімальну зарплату тим, хто допомагає їм робити шоу.

Подайте, російській Артіс з держбюджету
Подайте, російському артисту з держбюджету

До честі українських артистів, вони своїх не кинули – всі артисти підтримують свої команди в силу можливостей. Але вони теж у багатьох не безмежні.

Олі Поляковій гріх скаржитися – у неї чоловік мільйонер, але вона, розуміючи проблеми, з якими зіткнулося більшість артистів, вийшла мітингувати під Кабмін.

Оля Полякова під Кабміном
Оля Полякова під Кабміном

Результат не забарився – сьогодні ВР України в першому читанні прийняла закон №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій “.

Ним передбачається серед інших преференцій, зниження податків: замість 20% ПДВ буде 7% ПДВ на культурні послуги.

Верховна Рада артистів почула
Верховна Рада артистів почула

Ну і добре. Але найбільше народ повеселила фраза “культурні послуги”. Це що, вся решта – некультурні?!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.