Фільм про доктора Лізу виходить на великі екрани (офіційний трейлер)

Через три тижні в прокат вийде гостросюжетна медична драма про героїзм справжніх професіоналів і силі жіночого серця під назвою «Доктор Ліза». Головну роль у фільмі виконала талановита Чулпан Хаматова, а стрічка вже зібрала безліч позитивних відгуків на кінофестивалях.

Чому варто подивитися це кіно і чим цей фільм так примітний – нижче.

У центрі сюжету відома росіянка і справжня героїня Єлизавета Глінка – образ повністю з реального життя, без прикрас і спотворень. Глінка протягом довгих років працювала в сфері реаніматології і благодійності, врятувала багато життів своєї професійної та соціальної активністю, поки не загинула трагічно в 2016 році.

Дискусії щодо її загибелі не вщухають досі, як і спроби оцінити масштаб особистості – хтось скептично ставився до «порятунку бідних», в той час як для багатьох її особистість стала прикладом хоробрості і самовідданості, гідної тільки «святих».

Єлизавета Глінка і Чулпан Хаматова в її ролі
Єлизавета Глінка і Чулпан Хаматова в її ролі

В рамках хронометражу стрічки, на жаль, не вдалося б відобразити всю широту доброго серця Єлизавети Глінки – але глядачеві пропонується пережити з нею всього 1 день і зрозуміти, що з себе представляла велика жінка. Вона немов встигала все: і допомогти хворим, і підтримати тих, у кого майже не залишилося надії, при цьому залишаючись вірною дружиною, турботливою матір’ю, розуміє добродеятельніцей.

Кадр з фільму "Доктор Ліза"
Кадр з фільму «Доктор Ліза»

Ідея проекту належить Олександру Бондарева, але картина знята завдяки Оксані Карас – саме вона добилася підтримки фільму від Міністрества культури. На головну роль знімальна команда навіть не проводила кастинг, адже ніхто, крім настільки ж сильною і чесної жінки, такий образ не міг би втілити – і Чулпан Хаматова ідеально поєднувала в собі ті ж необхідні душевні якості, як стійкість духу і глибоке співпереживання.

Переживала про роль скоріше сама Чулпан – для неї було безумовною честю втілити такий образ, але він вимагав чималої відповідальності. Гліб Глінка, чоловік Єлизавети, підтримав Хаматову і переконав в їх духовної схожості, деякому характерному спорідненість – після чого актриса і погодилася. Вони до сих пір підтримують теплі приятельські стосунки, нехай зйомки фільму давно закінчилися.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.