Куди пропав і як живе тепер зірка 90-х – співак-гуморист Левко Дурко

За часи незалежності України змінилося кілька поколінь коміків і гумористів, але навіть зараз багато хто пам'ятає популярного в 90-ті Левка Дурка - під таким псевдонімом виступав Леонтій Бебешко, старший брат відомого продюсера Володимира Бебешка.

Шанувальники довгі роки насолоджувалася творчістю Дурка, поки він не зник з екранів – і зараз прийшов час дізнатися, як склалася подальша життя Леонтія і чим він займається зараз вже на пенсії.

Леонтій Бебешко
Леонтій Бебешко

Нещодавно гумориста виповнився 71 рік – нехай він вже не виступає, писати оптимістичні тексти він не переставав весь цей час. У недавньому інтерв’ю цікавим журналістам він зачитав деякі з гуморесок (зізнався, що в цілому їх набралося кілька сотень) і поділився історіями з життя. За словами самого Левка, все веселощі почалося, коли йому «стукнуло» сорок – ідею образу і псевдонім йому підказав якраз молодший брат Володимир.

Номер Левка Дурка
Номер Левка Дурка

До цього Леонтій теж займався музикою, адже цю сферу можна вважати у них «сімейної»: з самого дитинства Бебешко грали на різних інструментах, а перші виступи почалися ще з молодшої школи. На початку 90-тих брати давали концерти на святах і заходах, об’їздили всю СНД. Деякі з самостійно написаних пісень, наприклад, «Їду в Югославію» або «No problem» тут же ставали хітами. Вся справа в актуальності теми і влучному, незлим гуморі.

Образ Левка Дурка
Образ Левка Дурка

Пізніше доля «розкидала» братів по різних містах: Володимир влаштувався в Києві, а Левку в столиці було нудно, нічого його не надихає.

Володимир Бебешка, Віка Врадій Сестричка Віка) і Левко Бурко
Володимир Бебешка, Віка Врадій (Сестричка Віка) і Левко Дурко

Тому артист вирішив повернутися до рідного і атмосферне Стрий. Він почав писати пісні і для дитячої аудиторії, і юному поколінню забавні мелодії припали дуже до душі – разом з дружиною Дурко почав їздити по школам і дитячим літнім таборам.

Левко Дурко на виступі
Левко Дурко на виступі

До початку нульових на естраду прийшла «нова кров» – і Левко спокійно відійшов у тінь, вирішивши писати для себе і вірних шанувальників. Майже всі події в Україні отримують відгук у текстах автора, але Бебешко не подобається ідея лізти з ними напоказ – він критикує псевдо-патріотів, скептично ставиться до нового шоу-бізнесу у тій-таки гумористичній формі, залишаючись вірним своєму захопленню.

Леонтій Бебешко і Аеліта в рекламі весільного бренду
Леонтій Бебешко і Аеліта в рекламі весільного бренду

Тепер артист живе у Львові, багато спілкується в дітьми в місцевих бібліотеках, школах, і з оптимізмом дивиться в майбутнє – він упевнений, що яке б воно не було, український народ продовжить відноситься до всього з часткою здорового гумору.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.